Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

14. 11. 2014.  - Autor: Večernje novosti

JESEN U MAGIČNOJ ITALIJI: Šetnja renesansnom Firencom

Italija je odigrala vodeću ulogu u razvoju renesanse, a Firenca je izvor svih novina koje su se proširile svetom.

JESEN U MAGIČNOJ ITALIJI: Šetnja renesansnom Firencom

U „italijanskoj Atini“ nekada su živeli Mikelanđelo, Donatelo, Makijaveli, Dante i Bokačo, a ovaj grad i danas očarava posetioce. Šetnju pored reke Arno, prelazak preko mosta Vekio, razgledanje galerije Ufici, fotografisanje ispred krstionice Jovana Krstitelja i ispijanje kafe na Trgu Sinjori ne treba izostaviti, jer su u pitanju mesta koja i danas očaravaju romantične duše. Dakle, putovanje u Firencu ne treba propustiti ove jeseni, jer aranžman u „Viva travelu“ košta 129 evra, a polazi se 11. i 25. decembra.

I ne obilazi se samo Firenca, ide se i do Sijene, idealanog grada za ljubitelje vina i prirode koji ima savršeno očuvano staro srednjovekovno jezgro, ogromno kulturno nasleđe i vinograde. Putuje se i u utvrđeni srednjovekovni San Điminjano („grad tornjeva“), koji je zaštitio i UNESKO.

U „Viva travelu“ preporučuju i putovanje u Istanbul koje košta 129 evra i traje šest dana. To je dovoljno vremena da se vide sve znamenitosti koje vekovima oduševljavaju posetioce ovog grada. U Milano se kreće 4. decembra, a za 99 evra ide se i u šoping do Đenove i šetnju kraj jezera Komo. Putovanje u Prag je najbolje u „Vivi“, jer traje šest dana i košta 69 evra. Polazi se 25. novembra, a ko želi da spava u centru grada treba da plati 99 evra.

Za 299 evra može se avionom otići 29. novembra u Lisabon sa agencijom „Kon Tiki“. Putovanje u najzapadniju prestonicu traje pet dana, a paket-aranžman podrazumeva noćenje s doručkom u hotelima s tri zvezdice.

U „Kon Tikiju“ preporučuju i odlazak u toplije krajeve kao što je Dubai. Na put se kreće od 22. novembra do 13. decembra, a aranžmani mogu da traju osam ili deset dana. Cena je više nego povoljna, jer se za 620 evra dobija polupansion u luksuznom hotelu „Riksos palm“ s pet zvezdica. Dete do 14 godina boravi besplatno u hotelu!

Popust od 100 evra mogu da ostvare oni koji odluče da novu 2015. godinu dočekaju u velikom stilu - na brodu za krstarenje. Naime, trinaestodnevno krstarenje zapadnim Mediteranom (Đenova, Barselona, Kazablanka, Funšal, Tenerife, Malaga, Rim i Milano) sada košta 1.240 evra.

Pored „toplih aranžmana“, u „Kon Tikiju“ smatraju da je atmosfera božićnih vašara u centralnoj Evropi neprevaziđena. Zbog toga organizuju dva polaska na vašar u Beč 12. i 16. decembra, ali i u Grac za vikend Svetog Nikole koji u ovom gradu praznuju na neuobičajen način.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage