Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

01. 10. 2013.

Prava tajna osvajanja

Prema psiholozima koji su proučavali ponašanje u kome žena glumi da je teško dostupna prilikom zavođenja, žene igraju "toplo-hladno" sa mogućim partnerima da bi testirale njihovu posvećenost.

Prava tajna osvajanja

Istraživači su analizirali 58 iritantnih strategija koje koriste žene koje se prave da ih je teško osvojiti.

One su bile u rasponu od flertovanja sa drugima i uobraženog ponašanja do puštanja da na udvaračev poziv odgovori telefonska sekretarica.

Studija, koja je objavljena u Evropskom magazinu ličnosti, pitala je više od hiljadu i po muškaraca i žena koje taktika najbolje deluju.

Najuspešnije ženske taktike uključuju da žena deluje jako sigurno u sebe, razgovaranje sa drugim ljudima, uzdržavanje od seksa, sarkazam, delovanje kao da je zauzeta, izazivanje, flertovanje sa drugima i odbijanje prvih nekoliko poziva za izlazak.

Sve u svemu, verovatnije je da će žene izigravati da su teško dostupne nego muškarci, a naučnici smatraju da je to zbog toga što pokušavaju da osiguraju da će potencijalni partner ostati sa njima kada dobiju dete.

S druge strane, psiholozi i terapeuti smatraju da je ova strategija prevaziđena, na osnovu toga što će žena njome najverovatnije privući partnera sa kojim se ne uklapa i koji će otići čim ostane bez izazova. 

Izvor: Lekarinfo.com

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Da li verujete da neko plasiranjem neproverenih informacija zaista pokušava da namerno ukalja ugled Vojske Srbije!?

Siguran sam da je to u pitanju!

Naša vojska je jedina svetla tačka u državi, te verujem da su priče izmišljene!

Ma, ko zna šta i one mute!

Ne, verujem da samo hoće da otkriju pravu istinu! Sve institucije kod nas su užas!

Rezultati

Facebook