Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

01. 10. 2013.

Prava tajna osvajanja

Prema psiholozima koji su proučavali ponašanje u kome žena glumi da je teško dostupna prilikom zavođenja, žene igraju "toplo-hladno" sa mogućim partnerima da bi testirale njihovu posvećenost.

Prava tajna osvajanja

Istraživači su analizirali 58 iritantnih strategija koje koriste žene koje se prave da ih je teško osvojiti.

One su bile u rasponu od flertovanja sa drugima i uobraženog ponašanja do puštanja da na udvaračev poziv odgovori telefonska sekretarica.

Studija, koja je objavljena u Evropskom magazinu ličnosti, pitala je više od hiljadu i po muškaraca i žena koje taktika najbolje deluju.

Najuspešnije ženske taktike uključuju da žena deluje jako sigurno u sebe, razgovaranje sa drugim ljudima, uzdržavanje od seksa, sarkazam, delovanje kao da je zauzeta, izazivanje, flertovanje sa drugima i odbijanje prvih nekoliko poziva za izlazak.

Sve u svemu, verovatnije je da će žene izigravati da su teško dostupne nego muškarci, a naučnici smatraju da je to zbog toga što pokušavaju da osiguraju da će potencijalni partner ostati sa njima kada dobiju dete.

S druge strane, psiholozi i terapeuti smatraju da je ova strategija prevaziđena, na osnovu toga što će žena njome najverovatnije privući partnera sa kojim se ne uklapa i koji će otići čim ostane bez izazova. 

Izvor: Lekarinfo.com

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Da li bi Srbija danas bila bolje mesto za život da je Đinđić živ!?

Siguran sam da bi!

Naravno da ne, bilo bi gore!

Bilo bi apsolutno isto!

Rezultati

Facebook