Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

31. 10. 2017.  - Autor: wannabemagazine.com

Matorci su seksi – zbog naših pogrešnih pretpostavki

Ima nečeg u tim zaliscima koji se elegantno povlače pred sve višim čelom, koje nagoveštava veću pamet, u prosedoj dvodnevnoj strnjici i sitnim borama oko očiju koje se naprežu da izoštre sliku bez cvikera, pa deluju veoma usredsređeno i zainteresovano.

Matorci su seksi – zbog naših pogrešnih pretpostavki

Foto:wannabemagazine.com

Zreli muškarci su privlačni, jer još uvek dobro izgledaju, a pretpostavljamo da su mnogo pametniji, stabilniji, odgovorniji i sposobniji, nego mladići. I to su te pretpostavke, koje pripisujemo godinama, sedoj kosi i borama, zbog kojih smo spremne da poverujemo da ćemo među matorcima naći nekog ko će nas voleti kao tata. Ali, u tim godinama, oni su već nečije tate, a ako su raspoloživi na tržištu slobodnih muškaraca, onda su krajnje sumnjivi.

Zašto im se brak raspao? Kako to da već nemaju neku ženu? Koliko su vitalno oštećeni životom i sopstvenom neprilagođenošću životu? Koliko su zaista zreli, a koliko samo okoreli?

To su pitanja koja treba sebi da postavimo kad počnemo da maštamo kako ćemo pronaći stabilnost, pouzdanost i postojanost uz prosedog gospodina, umesto što zamišljamo kako se on celog svog života spremao da dočeka nas.

Jer, ako je u zrelim godinama sam, to je zato što ni jednoj ženi nije valjao. I to treba da shvatimo vrlo ozbiljno i da uzmemo kao polaznu premisu, a zatim da mu pružimo šansu da dokaže da smo pogrešno pretpostavljale.

A oni nam najčešće dokažu da smo bile u pravu, baš tamo gde smo veoma želele da se ispostavi da grešimo.

Tužno je i poražavajuće otkriti da seda ili ćelava glava nije ni malo mudrija, a pamet u njoj ni malo upotrebljivija nego pre pola veka. I još je tužnije osetiti na svojoj koži kako je matoro srce skvrčeno i hladno, a telesna ljubav ista takva. Matorci koji su ostali nezreli, nemaju snage da se pretvaraju dugo, pa ćemo ih brzo razotkriti u njihovoj sebičnosti i uvrnutosti, okorelosti i zabludama, koje su postale zatvor njihovog života. Šteta. Ali najčešće je tako.

I sad, ono da zrelost nema veze sa godinama, jeste istinito, ali nije precizno. Zrelost ima veze sa samospoznajom, iskustvom, ljubavlju prema sebi i odgovornošću prema svom životu – a za to su potrebne neke godine. Zato i ne očekujemo da kod mladih muškaraca pronađemo stabilnost i mudrost. Ali, od sedih glava očekujemo da su decenije svog življenja iskoristile da nešto pokapiraju i kad shvatimo da nisu, moramo pretpostaviti da godine same po sebi ne donose ništa osim starenja.

Šarmantnu gospodu i ozbiljno privlačne matorce ne srećemo na tržištu slobodnih muškaraca. Takvih ima, tačno, ali oni već pripadaju nekim ženama i verovatno su zadovoljni svojim izborom i svojim životom.

Dakle, nađite mladića, a pošto smo mi žene čuvene u sagledavanju potencijala i zaljubljivanju u ono što još ne postoji, a samo mi vidimo da je moguće, usmerite svoju vidovitost da u sadašnjem mladiću sagledate budućeg matorca.


Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage