Press Online :: Ona i On http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/rss.html sr http://www.pressonline.rs/img/logo.png Press Online :: Ona i On http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/rss.html Osuđeno na propast: Seks ideje koje definitivno treba da preskočite http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/362784/osudjeno-na-propast-seks-ideje-koje-definitivno-treba-da-preskocite.html Na prvi pogled možda deluju zanimljivo, ali - batalite ih i pređite na nešto drugo. ]]> Foto:B92.net

1. Seks na javnom mestu 

Koliko god ideja takvog seksa primamljivo zvučala, može se dogoditi da ćete se toliko brinuti da ne budete uhvaćeni na delu da na kraju uopšte nećete uživati. A može se dogoditi i da zaista budete uhvaćeni, a onda se nećete dobro provesti. 

2. Prolivanje vrućeg voska po erogenim zonama 

Ako se odlučite na zalivanje erogenih zona poput bradavica vrućim voskom, mnogo toga može krenuti po zlu. Ako je vosak prevruć, na osetljivim delovima tela može izazvati opekotine. 

3. Seks i hrana 

Čokolada, šlag i razne druge poslastice mogu biti odličan dodatak u seksu, ali pazite gde ih stavljate. Nanošenje hrane na južne delove može rezultirati vaginalnom infekcijom. 

4. Sado mazo igrice 

Mnoge igračke i razni dodaci tu su da začine seksualni život, ali neke ekstremne stvari poput lanaca, konopaca, bičeva i sličnog, većina ljudi neće dočekati s oduševljenjem. Ne upuštajte se ni u kakve perverzije ako niste sigurni da li bi ih vaš partner želeo.

]]>
Mon, 25 Sep 2017 14:20:24 +0200 Ona i On http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/362784/osudjeno-na-propast-seks-ideje-koje-definitivno-treba-da-preskocite.html
Pet pitanja koja otkrivaju da li je vaša veza u krizi http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/366183/pet-pitanja-koja-otkrivaju-da-li-je-vasa-veza-u-krizi.html Raskidi mogu biti vrlo naporni, ali i bolni. Međutim, ono što je gore od raskida jeste loša veza. Ako sumnjate u vaša osećanja i odluke, vreme je za kratki test koji otkriva da je vaša ljubav došla do samoga kraja. ]]> 1. Kako zamišljate idealno slobodno vreme?
a) U šopingu / izlasku s prijateljicama 
b) Sama, u miru i tišini 
c) S partnerom uz dobar film, večeru ili u šetnji gradom

2. Šta biste promenili kod partnera?
a) Da pokazuje više osećanja prema meni i porodici
b) Da je više uključen u kućane poslove
c) Ne bih baš ništa menjala

3. O čemu razmišljate kada imate slobodno popodne, a partner nije tu?
a) Konačno ću imati malo mira i vremena za sebe
b) Već sam se unapred dogovorila s prijateljicama 
c) Šteta što ga nema, mogli smo zajedno da odemo...

4. Sedite s partnerom u dnevnom boravku, na kauču i gledate film
a) Svako je zauzeo najudobniji položaj na svojoj strani i gledamo u tišini 
b) Ja komentarišem film i malo ga zadirkujem, a on se stalno ljuti i utišava me
c) Ležimo, malo zagrljeni, malo odvojeni, ali barem malo se dodirujemo

5. Kada vam je zadnji puta iskreno rekao Volim te!?
a) Ne sećam se, ali nisam ni ja ništa bolja.
b) Samo u izuzetnim situacijama, ali to je normalno jer smo stalno zauzeti i pod stresom.
c) Stalno me iznenadi i izgovori čarobne reči.

Najviše odgovora A:
Ako su vam ovi odgovori najbliži, vrijeme je da dobro razmislite o svojoj vezi i budućnosti s partnerom. Problemi ovog tipa vrlo retko se mogu rešiti sami od sebe i najčešće će postati sve veći i izraženiji.

Pokušajte da razgovarate s partnerom što otvorenije i iskrenije možete jer ovakvi znakovi najčešće otkrivaju da je vaša veza u krizi.

Najviše odgovora B:
Vaša veza je u ozbiljnoj emocionalnoj krizi. Iako osećate da ljubav prema partneru još uvek postoji, ne smete stvar prepustiti slučaju. Vezu treba negovati, a najbolji način za to je komunikacija. Razgovarajte s partnerom o stvarima koje vas muče i neka isto učini i on. 

10 Razloga koji otkrivaju da još niste spremni za brak

Isto tako, pokušajte barem jednom nedeljno da organizujete vreme samo za vas ili vašu malu ili veliku porodicu. Lepi i pozitivni zajednički trenuci vrlo su važni za zdravu i kvalitetnu vezu.

Najviše odgovora C:
Svi znamo kako zaljubljenost s vremenom prolazi, ali zato prava ljubav poprima jednu drugu dimenziju. Iako zajednički život sa sobom donosi puno prepreka popraćenih nesuglasicama i prepirkama, povjerenje i osećaj da nekome značite nemoguće je ignoristai.

]]>
Mon, 25 Sep 2017 14:23:12 +0200 Ona i On http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/366183/pet-pitanja-koja-otkrivaju-da-li-je-vasa-veza-u-krizi.html
Da li ste isprobali pozu "divlji vodopad"? http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/305691/da-li-ste-isprobali-pozu-divlji-vodopad.html Divlji vodopad je savršen predlog da unesete novinu u svoj seksualni život. Sve što vam treba su raspoloženi partner i kada puna tople vode. ]]> Foto:vestionline.r

Okrenite se prema slavini i kleknite u kadu punu tople vode. Neka vaš partner sedne na dno kade i primakne vam se tako da možete da mu se spustite u krilo.

Dok prodire u vas, dopunite užitak mlazom vode ili, još bolje, usmerite tuš sebi između nogu.

Topla voda pojačava senzualnost ovog položaja u kojem muškarac direktno stimuliše vašu G-tačku. Muškarac ima stabilan položaj, te su mu ruke slobodne i može da vas mazi po grudima i stomaku ili da preuzme tuš od vas i priušti vam eksplozivni orgazam.

]]>
Fri, 22 Sep 2017 14:13:51 +0200 Ona i On http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/305691/da-li-ste-isprobali-pozu-divlji-vodopad.html
Ovo MORATE da isprobate u seksu, bar jednom http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/338557/ovo-morate-da-isprobate-u-seksu-bar-jednom.html Koliko stavki već možete da štiklirate? ]]> Foto:cosmopolitan.rs

1. Seks za jednu noć sa super seksi frajerom kojeg ste tek upoznali. Zaštićen, naravno.

2. Seks na plaži. Ili na dasci za surfovanje. Na usamljenoj plaži, naravno.

3. Seks na zadnjem sedištu automobila, ili seks na motoru za one koji su avanturističkog duha.

4. Seksi igranje uloga uz obavezne kostime i razne druge dodatke.

5. Seks utroje. Naravno, ako ste i vi i vaš partner spremni za to.

PROČITAJTE JOŠ:

ZAVEDITE GA LAKO: Muškarci ne mogu da odole ženi, kada je vide u...

SUPER SREĆNI PAROVI: Svakodnevne navike u njihovoj vezi!

SAMO ZA DEVOJKE: 19 znakova da vas muškarac želi!

6. Telefonski seks.

7. Seks u avionu.

8. Seks u javnosti. Uz visoku dozu diskrecije, sa minimalnim šansama da budete uhvaćeni.

9. Sado - mazo seks. Lisice, povezi za oči...

10. Seks u kadi.

11. Igranje uloga u javnosti.

12. Seks na poslu. Sa vašim partnerom, ne šefom !

13. Maratonski seks.

14. Seksi "photo shooting".

15. Izvođenje striptiza. Vi za njega i on za vas.

]]>
Fri, 22 Sep 2017 14:14:55 +0200 Ona i On http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/338557/ovo-morate-da-isprobate-u-seksu-bar-jednom.html
Kada su žene najprivlačnije muškarcima? http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/338356/kada-su-zene-najprivlacnije-muskarcima.html Kada je reč o privlačnosti, primitivni instinkti još uvek vode glavnu reč, pa muškarci zapravo vole da se takmiče s drugim muškarcima za naklonost žene. ]]> Foto;zenskikutak.rs

Žene koje imaju više muških prijatelja i kolega su te koje muškarci smatraju privlačnim, a one uživaju u boljim seksualnim životima od drugih žena, pokazalo je najnovije istraživanje u kojem je učestvovalo 400 ispitanika. 

Razlog tome leži u samo jednoj reči: konkurencija. 

PROČITAJTE JOŠ:

KAKO DA VAS MUŠKARAC STVARNO SASLUŠA I RAZUME? Ne napadajte, budite strpljivi, pohvalite ga!

ŽELITE SAVRŠENU VEZU? Sledite ove savete, koji su NAUČNO POTKREPLJENI!

ISTRAŽIVANJE POTVRDILO: Ovaj kompliment je ženama omiljen!

"Istraživanje pokazuje da muškarce više uzbuđuju njihove partnerke kada osećaju da imaju suparnike i da partnerka može da ih prevari kada god to poželi. To ne znači da muškarce prilvači ideja varanja. Više je to instinkt da muškarci žele da se bore za svoje partnerke u takmičenju s drugima kako bi sebi osigurali potomstvo s najpoželjnijom ženom“, objasnio je autor studije Majkl Fam. 

Navodno, ovakvo ponašanje se dešava podsvesno i na neki način je upisano u genetski kod. 

"Muškarcima imponuje kada je njihova partnerka privlačna i drugima i kada žele da se druže s njom. To znači da su odlično odabrali, ali je i potvrda njihove vrednosti, jer su te žene odabrale upravo njih“, napominje autor. 

]]>
Thu, 21 Sep 2017 11:52:14 +0200 Ona i On http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/338356/kada-su-zene-najprivlacnije-muskarcima.html
Muškarci jednoglasno: Ovakav tip ženskog tela nas najviše privlači http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/384640/muskarci-jednoglasno-ovakav-tip-zenskog-tela-nas-najvise-privlaci.html Britanski Dejli mejl napravio je malo istraživanje o tome kakvo žensko telo muškarci najviše vole. ]]> foto: superzena.b92.net

Sa ekspanzijom plus-sajz modela stalno se vodi polemika oko toga kakav oblik tela najviše privlači muškarce, da li je su to mršavice, atletski građene dame ili žene s oblinama? 

Pronašli su tri dame sa različitim tipom građe, jedna je bila sa oblinama, druga mršava i treća atletski građena. Sve tri stale su u isto vreme ispred grupe muškaraca. 

Muškarci su nosili detektore pogleda koji su registrovali na kojoj dami im se pažnja naviše zadržala. 

Sve tri žene nosile su majice na bretele i kratke teksas šortseve.

 

foto: Thinkstock

Rezultati su bili sledeći: čak 36 odsto muške pažnje privukla je dama s oblinama, nešto manje 35 odsto privukla je devojka koja je atletski građena, a samo 29 odsto, tj najmanje pažnje privukla je mršavica. 

Ovo je definitivan dokaz da mršavice više nisu najpoželjnije na čemu verovatno možemo da zahvalimo ekspanziji plus-sajz modela u modnoj industriji.

]]>
Thu, 21 Sep 2017 11:53:32 +0200 Ona i On http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/384640/muskarci-jednoglasno-ovakav-tip-zenskog-tela-nas-najvise-privlaci.html
106 minuta ljubavi dnevno: Kako izgleda savršeni ženski dan http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/290546/106-minuta-ljubavi-dnevno-kako-izgleda-savrseni-zenski-dan.html Istraživači su pitali 900 žena starih u proseku 38 godina šta rade svaki dan i kako se osećaju u vezi toga, da bi analizom odgovora došli do toga kako bi izgledao savršeni ženski dan. ]]> Foto:lekarinfo.com

Posle osam sati sna bez uznemiravanja, sledeće na listi bile su "intimne veze", zatim 98 minuta pred kompjuterom i 82 minuta druženja.

Žene bi zatim najviše volele da se odmaraju 78 minuta, da provedu 56 minuta u šopingu i 57 minuta pričajući na telefon.

Studija je zaključila da je raznovrsnost najvažnija stvar, što verovatno objašnjava zašto lista uključuje i 68 minuta vežbanja i 36 minuta posla.

Istraživači su naveli 16 aktivnosti i žene su za svaku mogle da odvoje između 33 i 106 minuta. Ali da su mogle da organizuju dan samo kako su one htele provele bi 619 minuta dnevno sa partnerom, 103 minuta družeći se i 74 minuta u odmaranju.

"Bolji život uključuje malo više vremena sa prijateljima, mnogo više sa porodicom i mnogo manje sa šefovima i kolegama", zaključili su istraživači.

]]>
Wed, 20 Sep 2017 12:47:02 +0200 Ona i On http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/290546/106-minuta-ljubavi-dnevno-kako-izgleda-savrseni-zenski-dan.html
Strast bledi posle godinu dana http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/365869/strast-bledi-posle-godinu-dana.html Ako strast u vezi već mora da izbledi, večno pitanje je kada to počinje da se dešava. ]]> Foto:zenskikutak.rs

AKO strast u vezi već mora da izbledi, večno pitanje je kada to počinje da se dešava. Istraživanje Univerziteta "Ludvig Maksimilijan" u Minhenu, sprovedeno na 3.000 žena i muškaraca, pokazalo je da partneri značajno gube želju za seksom već posle godinu dana provedenih zajedno.

Nemacki naučnici ne znaju tačno zašto se to dešava, ali kažu da bi odgovor mogao da leži u različitoj jačini libida - s godinama muški ne slabi, ali ženski se stišava. Pripadnicama nežnijeg pola od strasti vremenom postaju važniji drugi faktori odnosa - odanost, poverenje, brižnost i iskrenost, pa se u seksualnom smislu polako udaljavaju od partnera.

]]>
Wed, 20 Sep 2017 12:48:18 +0200 Ona i On http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/365869/strast-bledi-posle-godinu-dana.html
ISPOVEST SVINGERA: Da je više parova poput nas, ne bi bilo razvoda! http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/337057/ispovest-svingera-da-je-vise-parova-poput-nas-ne-bi-bilo-razvoda.html Kristi i Mark su naizgled konzervativne računovođe koji žive kao i sav normalan svet. Ipak, iza svega toga krije se tajni život ispunjen godinama uživanja u grupnom seksu. Sada, ovaj par je rešio da istupi javno i govori o tome. ]]>

Foto;zenskikutak.rs

Četrdesetogodišnja Kristi i godinu dana mlađi Mark iz Teksasa u braku su 14 godina, a smatraju da je uživanje u svingovanju upravo ono što održava njihov brak. 

"Ovo je naša ljubavna priča. Mi smo normalni. Imamo iste probleme kao i drugi ljudi. Ne želimo da ubeđujemo ljude da pristaju na to, ali jednostavno želimo da pokažemo koliko je nas život divan“, kaže Mark. 

U svojoj novoj knjizi "Moderni brak“ par govori kako je izgledala njihova prva svingerska žurka 2005. godine. 

"To je bio potpuni haos, gomila muškaraca i žena jedni na drugima. Prvi put smo bili uplašeni i uzbuđeni pa smo samo posmatrali. Nije nam dugo trebalo da shvatimo da sledeći put želimo da se upustimo u to“. 

Ipak, Kristi i Mark su ustanovili dva važna pravila: uradiće to iz čiste zabave i nikada neće imati seks jedni s drugima pred drugim ljudima. 

Prvi put se nisu utopili u masu i neograničeno menjali partnere, već krenuli s blažom varijantom probijanja leda. Upoznali su se s još jednim parom u hotelskoj sobi, te poneli gomilu seksualnih igračaka. 

Što se tiče polno prenosivih bolesti, ovaj bračni par kaže da je vrlo neuobičajeno da neko dobije neku bolest, te da se na takve stvari izuzetno pazi. 

"Šta je bezbednije? Kada se nepoznati par smuva u baru ili seksualna žurka?“, pita se Mark. 

Jedna po jedna, granice su ubrzo nestajale, a par se i previše opustio. Kristi je jednu noć čak uhvatila sebe kako sa slušalicama sedi u dnevnoj sobi i gleda seriju „Breaking Bad“ dok njen suprug i još jedan muškarac vode ljubav sa devetnaestogodišnjakinjom. 

Kako kaže, nekada bi joj se dešavalo da se od prevelikog umora onesvesti u toku seksa s nepoznatim muškarcem.

PROČITAJTE JOŠ:

10 ČUDNIH SITUACIJA U KREVETU: Kroz ovo je svaka žena prošla!

NAVIKE ZA SREĆU U LJUBAVI: Pet saveta za ČVRSTU I DOBRU vezu!

Šta bi iskusne žene poručile o seksu svojim mlađim verzijama: Budi glasna i uživaj!

Najznačajniji zaokret u svingerskom životu doživeli su kada su otišli u rodni Ostin da posete porodice. Pozvali su na večeru školskog druga Breta i njegovu suprugu Teri koja je bila veoma temperamentna žena. Šuškalo se da grade seksualnu sobu u svom novom domu. 

Povezali su se na dubljem nivou i započeli ozbiljnu svignersku vezu: Kristi se zabavljala sa Bretom, a Mark sa Teri. Pošto su živeli daleko često su se posećivali na nekoliko dana kada bi organizovali svingerska druženja. 

Ipak, ubrzo je postalo komplikovano. Mark i Teri su razvili emocije jedno prema drugom, baš kao i Bret i Kristi. 

Kristi je često bila ljubomorna na iskustva koja su Mark i Teri delili, a zajedno su imali običaj da odlaze na izložbe i predstave na Brodveju. Mark je delio isti osećaj čim bi video da Kristi i Bret planiraju neko ludo iskustvo poput skakanja iz aviona. 

"Bilo je užasno. Izgledali su veoma blisko. Uopšte nismo shvatali koliko je sve to postalo bolesno“, kaže Mark. 

Situacija je kulminirala u trenutku kada je Teri zatražila razvod kako bi bila s Markom, a Kristi je počela da se smeje ne shvatajući je ozbiljno. Na kraju, Teri je ostavila i Breta i Marka. 

Shvativši u kakvu su se komplikaciju upleli, Mark i Kristi danas praktikuju „obične“ svignerske zabave bez ikakvih daljih obaveza. Oni smatraju da takva vrsta zabave nema nikakvog uticaja na njih, osim što čini njihovu vezu kvalitetnijom i jačom. Ipak, svesni su da njima mnogi bliski ljudi neće biti oduševljeni, posebno sada kada su objavili knjigu i obelodanili svoj tajni život. 

"Moja mama sigurno neko vreme neće pričati sa mnom jer radimo nešto što se smatra nemoralnim“, kaže Mark. 

"Ja mislim da će moja biti samo jako šokirana, ali ne verujem da će nas osuđivati“, ističe Kris. 

Zanimljivo je da oboje ne smatraju da su ikada prevarili jedno drugo. 

"Mi ovo radimo zajedno. Ne moram da se krijem da bih ga varala i imala seks s nekim drugim. Da više parova postupa kao i mi ne bi bilo ovoliko nevere u vezama. Ne bi imali razloga da varaju“. 

Ovaj par u budućnosti želi da usvoji dete, a Kristi kaže da je spremna da se upusti u borbu sa svetom kada se odluči na takav korak. Ipak, svingovanja ne žele da se odreknu. 

"Radićemo ovo dokle god možemo. Mislim da ne možemo da živimo bez toga“, zakljčuuje Mark. 

 

]]>
Tue, 19 Sep 2017 13:30:10 +0200 Ona i On http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/337057/ispovest-svingera-da-je-vise-parova-poput-nas-ne-bi-bilo-razvoda.html
Zašto muškarci naglo gube interes? http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/367487/zasto-muskarci-naglo-gube-interes.html Jeste li se ikada upitali zašto muškarci gube interes? U jednom trenutku sve može izgledati savršeno, a već u idućem on je otišao. ]]> Foto:zenskikutak.rs

Verovatno ste i vi nekada imali savršenu veče s nekim muškarcem, podelili s njim svoje osećaje, osetili zainteresovanost i simpatije, možda bili i intimniji, a nakon toga više nikad vam se nije javio. Ili je neko vreme bio romantičan, govorio vam sve što ste hteli čuti, vaša srodna duša, da bi odjednom ohladio ili prekinuo vezu.

Mnogi muškarci nadrastu strah od obveza kako odrastaju, ali neki ne. Naučite li prepoznati stabilne i samopouzdane muškarce, koji vam ne trebaju jednu veče pričati bajke da bi već drugi dan nestali, izbeći ćete ovakve situacije.

Muškarci su (bar većina) hrabri kada se radi o ubijanju kukaca ili gledanju horora, međutim kada je intimnost u pitanju prave su kukavice. Ako još nije spreman za vezanje ostaviće vas s gorkim ukusom, da ćete se još neko vreme pitati šta nije u redu s muškim rodom. Neki muškarci stalno ulaze u nove veze jer jednostavno ne žele izgubiti osećaj da se uvek mogu spetljati s novom ženom i da su slobodni i dostupni. Za mnoge muškarce osvajanje je samo takmičenje, žele znati da vas mogu imati i jednom kada vas dobiju prestajete im biti zanimljivi. Više se ne trebaju truditi dokazati nešto i prelaze na novu ženu pomoću koje će sebi dokazati kako su zanimljivi, atraktivni, pametni i savršeni. Postoji jedna teorija prema kojoj je najveći mit rečenica da se muškarci boje obveza, oni se zapravo prema njoj boje da će izgubiti mogućnost osvajanja novih žena i uzbuđenja koje im ta aktivnost donosi.

Kako dakle možete minimalizovati šanse da ćete ga izgubiti pre nego što ga dobijete? Usporite! Neka vas stalno lovi. Nitko nikad u vezi ne bi trebao dati sve. Nikad. Požudu i želju trebate stalno održavati, nemojte se predavati, ni kada vam je on neodoljiv. Uvijek čvrsto stojite na zemlji i pokušajte održati određenu distancu. Ukoliko je potrebno zamolite i prijateljice da vas spreče u tome da se vrtite oko njega. Bolje da on razmišlja o tome hoćete li vi ostati nego kako pobeći.

Kada se dogodi hemija i muškarci osete neke stvari brže nego što su očekivali, preplaše se i beg je instinktivna reakcija. Retko će ostati i suočiti se sa svojim strahom. Ukoliko usporite, veće je komunikacija i više razgovora, što znači da su i veće šanse da ćete problem moći zajednički rešiti. Rešenje za ovakve situacije je isključivo razgovor. Na početku će vam se činiti kao da nema problema, međutim kada pobegne već je kasno. Ako vam se takve situacije češće ponavljaju, ako stalni tražite osobe koje su emotivno nedostupne, postoji mogućnost da ste i vi emotivno nedostupni i da iz tog razloga nesvjesno uvek birate iste muškarce.

Ukoliko naletite na muškarca koji vam već na početku obećava brda i doline nemojte dopustiti da vas njegov entuzijazam ponese. Pokušajte vi usporiti. Na taj način ćete sebe poštedeti pitanja „Kako me mogao ostaviti kada je bio toliko zagrean?!“.

Svaku ekstremnu reakciju na početku trebalo bi preispitati. Morali biste se moći odmaknuti korak unazad i pogledati celu stvar. Bez obzira koliko se činilo da je situacija kao iz snova (jer neko ko vas privlači uzvraća vam na takav način), mudra osoba trebala bi razmisliti o skrivenim razlozima. Ovde se radi o oprezu i štićenju sebe od sigurne kasnije patnje.  

]]>
Tue, 19 Sep 2017 13:33:10 +0200 Ona i On http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/367487/zasto-muskarci-naglo-gube-interes.html
Žene uzbuđuje samo jedna stvar, a one toga nisu ni svesne http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/366001/zene-uzbudjuje-samo-jedna-stvar-a-one-toga-nisu-ni-svesne.html Istraživanje je otkrilo da žene lude za ovim u seksu, dok toga nisu ni svesne. ]]> Foto:B92.net

Kada su u pitanju isključivo fizičke karakteristike, ono što žene uzbuđuje kad se muškarac skine može dosta da ga učini privlačnijim u njenim očima. Znamo kako zvuči, ali da je stvarno tako, sada potvrđuju i istraživanja. 

Jedna od najčešćih seksističkih primedbi kad su pitanju žene upravo je postala činjenica, bar ako pitate istraživače vođene Brajanom Mautzom koji su ovog ponedeljka objavili rezultate istraživanja čije će postavke uznemiriti mnoge muškarce. 

Studija koja je sprovedena na 105 mladih Australijki, a koncentrisala se na to kako one rangiraju privlačnost kod muškaraca, pokazala je da veličina zaista jeste važna. 

Ženama koje su učestvovale u istraživanju gledale su kompjuterski izmenjene fotografije golih muškarca i ocenom od jedan do sedam određivale nivo ukupne seksualne privlačnosti. Ono što nije bilo iznenađujuće jest da one većinom široka ramena i uske bokove smatraju privlačnijim, ali otkriveno je i da je veličina penisa usko povezana s količinom privlačnosti. 

"Pokazali smo da je veličina penisa ustvari važna na nekom nivou, ali i još važnije, u interakciji je s drugim predispozicijama”, pojasnio je Mautz. 

Na primer, veličina penisa imala je veći uticaj na nivo privlačnosti prema modelima koji su visoki, s obzirom na to da su proporcije nešto što je očigledno ipak bitnije ženama. 

Iz tog razloga je zaključeno da postoji velika mogućnost da je ipak visina, a ne veličina penisa, najvažnija stvar koja se procenjuje kod privlačnosti. 

“Pomislili biste da će veliki penis biti od pomoći nižim muškarcima. On povećava privlačnost, ali oni su još uvek niže na lestvici ukupnih rezultata”, pojasnio je. 

I dok je veličina važna, studija ipak nije pokazala da je ona jedina bitna: naime, ne treba zaboraviti da u istraživanje nisu uključeni faktori kao što su socijalni status, količina imovine ili druge karakteristike vidljive u socijalnoj interakciji.

]]>
Mon, 18 Sep 2017 14:26:41 +0200 Ona i On http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/366001/zene-uzbudjuje-samo-jedna-stvar-a-one-toga-nisu-ni-svesne.html
One su u krevetu živa vatra: 5 tajni žena koje su savršene ljubavnice http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/367925/one-su-u-krevetu-ziva-vatra-5-tajni-zena-koje-su-savrsene-ljubavnice.html To je onaj tip žene koja voli sebe, voli svoje nago telo, pa samim tim obožava seks . ]]> Foto:zenskikutak.rs

Kao i u svemu ostalom što vam ide od ruke, da biste bili dobri u krevetu, preduslov je da volite to što radite, da ste spremni da uložite vreme, pažnju, napor. Dobra ljubavnica uživa u seksu bez stida, traži ono što joj prija i pruža svom partneru ono što želi. Pored žene koja ume da uživa, lako je osećati se kao pravi pastuv.

One vole seks

I uopšte ne vide zašto bi bilo drugačije. Valjda svako normalan voli seks. Normalno je voleti uživanje, zadovoljstvo, ekstazu, strast, predavanje, nežnost, sve od čega se dobar seks sastoji.

Ali, šta to dobre ljubavnice čini boljima od ostalih žena koje takođe vole seks?

Pa, one više uživaju u seksu. Da li je to neka nasledna osobina, ili su one opuštenije, više vole sebe, tek, zadovoljstvo im je dostupno kad god posegnu za njim. Ne moraju da postižu orgazam, samo se opuste i rade ono što najviše vole, onako kako najviše vole. One se predaju uživanju do samozaborava, a muškarac se oseća kao Mandrak.

Ne stide se

Ne traže da se ugasi svetlo, ne zahtevaju posebne uslove, vole da su gole i da osećaju celim telom, vole da ih partner gleda, vole milovanje, sviđa im se kad ih stisnete, a i kad ih nežno milujete, vrlo su senzitivne, a od atmosfere i raspoloženja zavisi da li će bolje reagovati na rastapajuću nežnost i narastajuću strast, ili će buknuti od malo muške grubosti i dominacije. I zato što se ne stide, one poznaju sve te varijacije i umeće da vas upute usvoje raspoloženje, ili da otprate vaše. Sve može, a ne morate ni reč da kažete.

Imaju inicijativu

Neće čekati da se vi smislite i odvažite. Preuzeće inicijativu. Razigrano, odlučno i umešno. I biće vam drago da se prepustite.

Kad ona vodi igru, uradiće za sebe i za vas sve što treba, uputiće vas kako da joj asistirate, zaustaviće vas u onome što joj ne odgovara. Sve lagano, prirodno i opušteno. Muškarcu ostaje samo da legne, pruži joj dobar oslonac i uživa u onome što vidi i oseća.

Podstiču maštovitost

Ne postavlja vam neke posebne zabrane. Ono što ne voli i ne prija joj, nećete raditi sa njom i gotovo. Ali toliko je drugih stvari na koje će vas podstaći. Smisliće neko zgodno mesto gde to još niste radili. Otkriće vam neke poze za koje niste mislili da su bogznašta, a kamoli da neko može tako da uživa u njima. Reagovaće na vašu inicijativu, na vašu strast i vaše dominantno raspoloženje, tako da će se u vama probuditi duh velikog ljubavnika, koji seks doživljava kao sveti čin, akt umetnosti i uzvišenosti.

Uz njih se osećate kao pravi mužjak

Dobra ljubavnica je u seksu potpuno na svom terenu. Sa olakšanjem odbacuje odeću koja je sputava, sa oduševljenjem se baca u partnerov zagrljaj, otvoreno se divi njegovoj lepoti, ponaša se prema njegovom penisu kao prema dragocenom poklonu zbog koga je sva ponosna i radosna. Prava žena, sva od čula, vedrine i zadovoljstva.

Svaki normalan muškarac uz ovakvu ljubavnicu oseća se kao najbolji ljubavnik, pastuv i Kazanova.

]]>
Mon, 18 Sep 2017 14:28:46 +0200 Ona i On http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/367925/one-su-u-krevetu-ziva-vatra-5-tajni-zena-koje-su-savrsene-ljubavnice.html
SAZNAJTE: Da li ste spremni za novu ljubav? http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/348506/saznajte-da-li-ste-spremni-za-novu-ljubav.html Za početak pitajte sebe da li ste srećni. ]]> Foto:cosmopolitan.rs

Postoji neka urbana legenda da je potrebno da prođe polovina vremena od onog koje ste proveli s bivšim u vezi, da biste ga potpuno preboleli. Ako niste sigurni da li vaše srce na putu oporavka, proverite u sledećih deset pokazatelja.

1. Izlazite sa prijateljicama u noćni provod bez ikakve potrebe da flertujete sa muškarcima oko vas. Nakon raskida ste verovatno izlazili i tražili prilike za upoznavanje kako biste sebi dokazali da možete da nađete novog dečka. Sada ste povratili samopouzdanje i želite da se provedete sa svojim prijateljicama.

2. Možete slušati “vaše” pesme, gledati serije i filmove, odlaziti na mesta koja ste posećivali sa bivšim bez da padnete u depresiju, bez suza ili besa. 

3. Ne tražite novog dečka koji je njegova kopija. Da, možda imate određeni fizički tip koji vas posebno privlači, ali nemojte se svesno upustiti u pronalazak čoveka vašeg života koji je njegov klon.

4. Ne pokušavate da ga učinite ljubomornim tako što ćete fotografije sa novim muškarcima objavljivati na Fejsbuku i drugim društvenim mrežama. 

5. Ne provodite svaki slobodni trenutak “opsedajući” njegove profile na društvenim mrežama, niti analizirajući svaku njegovu fotografiju do poslednjeg detalja.

6. Ne upoređujete svakog novog muškarca kojeg upoznajte sa svojim bivšem. U glavi ne radite popis plusova i minusa s obzirom na izgled, duhovitost ili stanje na bankovnom računu. 

7. Možete imati njegov broj u svom pametnom telefonu bez bojazni da ćete mu poslati poruku ili ga nazvati kad popijete previše. 

8. Slučajni susret sa bivšim u gradu ne izaziva u vama napada panike. Još uvek osećate ono “stezanje” u stomaku kada ga vidite, ali reč je o emociji koju možete da kontrolišete. 

9. Možete da odete na kafu s njim, njegovom sestrom ili najboljim prijateljem. Isto tako, možete i odbiti poziv za susret bez kajanja. Svejedno vam je. 

10. Možda još uvek razmišljate o njemu i zajednički provedenom vremenu, ali lice bivšeg nije prva stvar na koju pomislite nakon buđenja, i zadnja pre spavanja.

]]>
Fri, 15 Sep 2017 12:52:19 +0200 Ona i On http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/348506/saznajte-da-li-ste-spremni-za-novu-ljubav.html
Seks: Četiri stvari o kojima sanja većina muškaraca http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/385729/seks-cetiri-stvari-o-kojima-sanja-vecina-muskaraca.html Muškarci se često žale da seks ne traje dovoljno dugo. Oni žele predigru, baš kao i žene i uživaju u odnosu koji se prekida, pa ponovo počinje, prekida i počinje i tako dugo. Većina muškaraca preferira sporo dosezanje vrhunca. ]]> Foto:zenskikutak.rs

Seks usred noći

Muškarci sanjaju (i doslovno) da ih žena počne dodirivati dok spavaju i tako inicira seks. A onda se stvari razvijaju u smeru oralnog seksa, nakon kojeg žena zauzima pozu na partneru i sporo ga dovodi do vrhunca. U tehničkom smislu, većina muškaraca biće potpuno probuđena, ali i omamljena. Zapravo, doživeće to kao da istovremeno sanjaju o seksu i zaista vode ljubav!

Svlačenje kao afrodizijak

Muško uzbuđenje obično raste dok se bore sa zatvaračima, dugmadi, najlonkama, silnim trakama i naramenicama. Još je uzbudljivije, ako se ispod odeće ukaže neko krajnje neočekivano donje rublje – posebno ako odražava potpuno drugu prirodu žene od one koju prezentira odećom.

Ženski orgazmi

Muškarcima je zaista stalo da partnerka doživi orgazam. Zapravo, oni su s vremenom postali gotovo patološki zabrinuti da mnoge žene ne doživljavaju vrhunac ili da se pretvaraju. Zato im žena treba reći svoje potrebe. Muškarci su napokon shvatili da nešto što deluje kod jedne žene možda ne deluje kod druge. Osim toga, ono što je ženu zadovoljilo prošle noći možda neće biti dovoljno dobro za nedelju dana. Muškarci se uglavnom vode ženskim uzdasima, koji baš i nisu uvek pouzdani pokazatelji stupena zadovoljstva. Dakle, pričaj i zahtevaj – naravno, maznim i seksi glasom – šta, kada i kako želiš.

]]>
Fri, 15 Sep 2017 12:53:43 +0200 Ona i On http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/385729/seks-cetiri-stvari-o-kojima-sanja-vecina-muskaraca.html
Romantika muškarcima ubija želju za seksom! http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/338097/romantika-muskarcima-ubija-zelju-za-seksom.html Poznato je da žene više vole romantiku nego muškarci, ali novo istraživanje možda daje odgovor na pitanje zašto je to tako. ]]> Foto:B92.net

Prema rezultatima nove studije objavljene u žurnalu “Archives of Sexual Behavior”, romantika muškarcima uništava seksualnu želju. 

Zapravo, muški ispitanici više su bili uzbuđeni dok su gledali dokumentarac o istoriji Engleske, nego čuvenu scenu prvog poljupca u filmu “Titanik”. 

To je zbog toga što je muškracima potrebna “eksplicitnija vizuelna stimulacija”, kako bi im probudila želju za seksom, kaže vođa studije Marike Devite, docent kliničke psihologije Mastriht univerziteta u Holandiji. 

Štaviše, muškarci su “programirani” da se oplode više žena, a ne da neguju monogamnu vezu. 

Za razliku od njih, ženama nije potrebna vizuelna stimulacija da bi osetile požudu; potreban im je kontekst u kom se obično susreću sa seksualnim stimulansima. 

PROČITAJTE JOŠ:

LISTA: Ovih deset stvari muškarci zameraju ženama u seksu!

VEZA NA DALJINU: Može li da opstane?

AKO JOŠ UVEK NISTE NAŠLE ONOG PRAVOG: Gde možete pronaći slobodne muškarce?

“Njihova seksualnost više zavisi od konteksta veze”, kaže dr Devite, objašnjavajući da ta razlika potiče od rodnih uloga tokom evolucije. 

“Sistem povezivanja sa partnerom ženama je mnogo važniji, kako bi muškarci ostajali pored njih i podizali decu”. 

Studija je obuhvatila 86 muškaraca i 78 žena koji su analizirali četiri različita video klipa. 

Na prvom se mogao videti par koji vodi ljubav, na drugom je bila scena iz “Titanika” u kojoj Leonardo di Kaprio i Kejt Vinslet imaju prvi poljubac, zatim romantični klip iz “Nepristojne ponude” (Indecent Proposal, 1993.) i na posletku dokumentarac o istoriji Engleske. 

Učesnici su zatim imali zadatak da ocene kako se osećaju mentalno i fizički, kao i koliko nakon pogledanih snimaka žele seks. 

Ženama su želju najviše probudili odlomci iz “Titanika” i “Nepristojne ponude”, dok su muškarce “osvojile” scene seksa. 

Autori kažu da su rezultati takvi zato što žene više seksualno stimuliše mašta, koju im bude romantične scene, nego eksplicitni prikazi seksa.

]]>
Thu, 14 Sep 2017 12:57:05 +0200 Ona i On http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/338097/romantika-muskarcima-ubija-zelju-za-seksom.html
Šta to ne znamo o MUŠKARCIMA? Saznajte! http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/342077/sta-to-ne-znamo-o-muskarcima-saznajte.html Pet činjenica koje niste znali o muškarcima. ]]> Foto:Cosmopoliten.rs

Istina je da su muškarci prilično jednostavna bića, u poređenju sa nama ženama. Nije im potrebno puni da bi bili zadovoljni i lako ih je pročitati. Ipak, postoje određene činjenice o pripadnicima muškog pola koje možda niste znale. U nastavku saznajte o čemu je reč:

Muškarci vole lepe žene

Iako nas brojni mediji, psiholozi i razna istraživanja uveravaju suprotno, istina je da muškarci jednostavno vole lepe žene. Možda ih neće oženiti, ali definitivno vole da ih vide, a da mogu birati između lepe i manje lepe žene, sasvim je jasno koju bi odabrali. Možda ste vi osoba koja više ceni obrazovanje te ste dobar deo svog života uložili u edukaciju, u želji da pokorite svet. I onda se jednog dana niotkud stvori "praznoglava lepotica" i ukrade vam ljubav vašeg života. Ne čini se pošteno, ali stvar je u tome da su muškarci na prvi pogled prilično površni, uvek su bili i uvek će biti, svaka čast izuzecima. To je naprosto biološka greška majke prirode. Istina je da i oni žele nekoga s kim će kvalitetno provoditi svoje vreme i ostatak života, ali na vrhu njihove top-liste su atraktivne žene. Nije da im je izgled jedina bitna karakteristika kod žena, ali je jedna od važnijih osobina koju traže.

Oni se menjaju, ali ih mi ne možemo promeniti

Muškarci se menjaju, baš kao i žene. Život nam donese svoje i jednostavno više nismo iste osobe koje smo bile pre. A veliki broj žena želi da promeni svog partnera, oslobodi ga loših navika, mana.. Nažalost to nije moguće. Naime, oni se mogu promeniti, ali mi ih ne možemo menjati, osim ako oni sami to ne žele. Savet ženama: ne možete promeniti svog dragog. Prihvatite ga takvog kakav jeste jer upravo je u tome tajna prave ljubavi. Ako ga ne prihvatate sa svim njegovim nesavršenostima te ga neprestano pokušavate promeniti, onda biste trebale odustati i pronaći nekog drugog ko će odgovarati vašim kriterijumima. Samo imajte na umu da niko nije savršen. Nope!

Oni ne mogu da nam čitaju misli

Možete da šaljete suprotnom polu signale, ali ih oni u većini slučajeva neće shvatiti. Njima jednostavno treba neke stvari pojasniti ili doslovno nacrtati da bi ih shvatili. Kad je reč o ženama, muškarci su izgubljeni i prilično nesigurni, baš kao i mi. Vjrovale ili ne, nije im nimalo lako kad moraju da priđu ženi koja im se sviđa. Žene ih često odbacuju ili im se čak i rugaju pa im je stoga ponekad vrlo teško učiniti prvi korak.

Ne vole da mi učinimo prvi korak

U prethodnoj smo tački naveli kako se muškarci boje učiniti prvi korak, ali isto tako ne vole kada žene pristupaju njima, što baš i nema smisla, ali je tako. Iako se mnogo puta žale zašto mi ne pristupamo njima prve, duboko u sebi oni to zapravo ne žele. Činjenica je da su muškarci lovci i oni naprosto vole loviti, jedna od karakteristika za koju je opet zaslužna majka priroda. Kada se oni nađu u ulozi plena, na prvu im to laska, no kasnije ubrzo gube interes. Muškarci će uvek loviti žene koje su nedostupne i koje je teško zavesti jer su za njih upravo takve najzanimljivije.

Žele partnerku sa sličnim karakternim osobinama i interesovanjima

Svaki muškarac želi životnu partnerku koja će deliti iste ili barem slične interese kao i on. Njima je, baš kao i nama ženama, važno da ih partnerka ispunjava i nadopunjuje te da dele slične poglede na život. Isto bi trebalo vrediti i za nas žene. Morale bismo tražiti muškarce sa sličnim karakteristikama. U protivnom, uvek ih pokušavamo promeniti, a to je, kao što smo gore naveli, nemoguće pa takvi pokušaji onda najčešće završavaju prekidom. Naime, niko ne može biti srećan u vezi koja se temelji na lažima.

]]>
Thu, 14 Sep 2017 12:58:44 +0200 Ona i On http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/342077/sta-to-ne-znamo-o-muskarcima-saznajte.html
13 sigurnih znakova da NISTE preboleli BIVŠU ljubav! http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/333969/13-sigurnih-znakova-da-niste-preboleli-bivsu-ljubav.html Raskidi su užasni. Nije bitno da li ste muškarac ili žena. Ukoliko vam je bilo stalo do te osobe, svima je isto. Ali da li ste ga prebolele? ]]> Foto:Cosmopolitan.rs

Iako ste možda ubedile sebe da ste ga prebolele, postoji šansa da je on i dalje tu negde, a da toga možda niste ni svesne. Normalno je da vam nedostaje osoba sa kojom ste provodile puno vremena i za koju vas vezuju brojne uspomene i zajedničke, ali važno je znati kada je dosta. A ova faza žaljenja može da potraje mnogo duže nego što mislite.  

Ovo su znakovi da ga još niste prebolele!

Kada čujete vašu pesmu, i dalje vas prođu trnci

„Ozbiljno, dragi radiju, zašto stalno moraš da puštaš baš tu pesmu kada te ja slušam?“

Posle nekoliko pića, slede suze

Od kako ste raskinuli. Kad god se malo opustite, popijete po neko piće, on se vrati u sećanje. Prestanite da konzimirate alkohol dok ne postanete sigurne da vas neće odvesti u prošlost.

Postujete statuse za koje podsvesno znate da se odnose na njega

Znate one pasivno agresivne citate koje postavljate na Instagram i Facebook u nadi da će ih on videti. Da, znate.

Vaši prijatelji su prevazišli priču o njemu

Normalno je da nakon raskida on bude glavna tema vaših razgovora sa prijateljima, ali ako je prošlo već neko vreme, a on je i dalje glavna tema kod vas, vrlo je verovatno da ga niste prebolele, ali vaše društvo jeste.

Tražite smešne razloge da budete u kontaktu

„Ali... jednom je išla ta reklama i njemu se baš svidela, uporedio je nas i bilo je baš smešno... to je our thing...„ Da, i dalje se sećate. Totalno legitiman način da se približite toj priči opet koja prouzrokuje lavinu misli ka njemu. Ponavljajte: Spusti taj telefon.

Pojavljuje se u priči tokom muvanja sa drugim muškarcima

Probali ste online dejting misleći da će upoznavanje nekog novog da vam skrene misli od njega. Ali, kako da ga ne spomenete kada vas ta osoba pita o istoriji vaših veza? Ili kada vas pita za omiljenu hranu... ili vaš posao... Ok, jasno vam je zašto neće biti sledećeg dejta. 

Ispunile ste koban pokušaj veze za jednu noć

Umesto da bude seks oporavka, shvatate da opušteni seks nije moguć i dalje.

Pijane poruke i dalje su u opticaju

Ovo je razumljivo posle nekoliko nedelja od raskida, ali ako to nastavite da radite i posle nekog vremena u dva ujutru, možete se kladiti da ste i dalje u fazi „ne mogu da te prebolim“. Pokušajte da ostavite telefon u torbi, jer ćete uvek zažaliti ujutru.

Tražite ga ne baš tako suptilno na mestima na kojima znate da bleji

„Pa šta? Slučajno se desilo da budem tamo gde ti igraš basket subotom!“

I dalje proveravate njegove profile

Samo pokušavate da se uverite da se ne zabavlja više od vas... ili da nema novu devojku.

Niste sklonile njegove poklone sa vidnih mesta

Sve što vam je poklonio i dalje zauzima centralna mesta u vašoj sobi. Verujemo da vam je poklonio divne stvari ne trebate da bacite, ali svakako da ih sklonite iz vidokruga i na taj način sprečite sebe da se setite svega kada u to pogledate. 

I dalje znate da određene filmove ne smete da gledate

Zaista želite da pogledate Beležnicu, ali znate šta će se desiti ukoliko to uradite. Akcioni filmovi su topla preporuka.

Govorite svima kako ste skroz prešle preko toga

Prevazilaženje raskida je jedna teška stvar koja zahteva vreme. Iako izgleda da je mnogo lakše to objaviti na sva zvona kako ste dobro, potpuno je prirodno uzeti neko vreme za sebe i procesuirati raskid. Stvar je u tome da postoji trenutak kada ćete znati da ste ga potpuno prebolele. I tada nećete imati potrebu to da objavljujete svetu. 

]]>
Thu, 14 Sep 2017 13:00:55 +0200 Ona i On http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/333969/13-sigurnih-znakova-da-niste-preboleli-bivsu-ljubav.html
Najčešće muške laži http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/283720/najcesce-muske-lazi.html Izgovori tipa "Nisam video poruku" ili "To mi je bivša devojka" su samo neki koje muškarci koriste kada žele da slažu. ]]> Foto:B92.net

Pojedine laži nisu toliko strašne da bi se prevazišle, ali postoje stvari preko kojih ne biste smeli da pređete.

Kada vam on kaže da vas nije prevario, a znate da jeste, svako dodatno ubeđivanje delovaće negativno po vaš odnos. Preko ovakve laži ne biste trebali da prelazite.

Naravno, već vam je poznat izgovor da nisu videli vašu poruku ili nisu imali mobilni telefon kod sebe. Za to vreme on verovatno lajkuje statuse po Fejsbuku ali vašu poruku uredno izbegava.

Takođe, izgovori da mu je to samo drugarica uopšte nisu novi, tako da napravite razliku između prijatelja i osoba sa kojima često provodi vreme.

Ako se viđa sa bivšom devojkom, a laže vas da se nisu videli onda nešto nije u redu. Ne bi trebalo da vas laže oko takvih situacija. Međutim, ako laže da se nisu videli onda imate problem. Pozivi u kasne noćne sate ili poruke od bivših devojaka ukazuju da on još uvek nije emotivno preboleo situacije iz prošlosti.

]]>
Wed, 13 Sep 2017 11:48:39 +0200 Ona i On http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/283720/najcesce-muske-lazi.html
Zenska sramota i muski strahovi: Evo sta koci dame, a sta momke u vezi http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/387691/zenska-sramota-i-muski-strahovi-evo-sta-koci-dame-a-sta-momke-u-vezi.html Žene veruju da je jači pol pun samopouzdanja, ali ovaj zaključak je zapravo neopravdan i uglavnom netačan. Svoje nesigurnosti oni su jednostavno naučili vrlo vešto da sakriju od očiju javnosti jer je upravo to ono čemu ih uče još odmalena. „Muškarac ne bi trebalo da plače“ rečenica je koja im se nameće još od ranog detinjstva pa je prikrivanje emocija za njih postala svakodnevica. ]]> Foto:zenskikutak.rs

Ova pojava ženama je strana jer je veliki broj nas vrlo osećajan i senzitivan kada je ljubav u pitanju, a baš iz tog razloga, posmatranjem konstantne muške „ravnodušnosti“ po ovom pitanju, stvara se i naš stid, kao i mentalne pometnje koje remete ultimativni ljubavni čin, poznatiji kao seks.

Sitnice koje kod žena izazivaju sramotu za muškarce su misaona imenica, međutim umesto toga kod njih se pre stupanja u intimni odnos takođe stvara neugodan osećaj koji se može okarakterisati i kao strah. On ih konstantno prati tokom odnosa, zbog čega vaš muškarac nekada može delovati odsutno ili zbunjeno tokom samog čina.

Ženska sramota

Telesni mirisi

Da li zaista mislite da tokom pružanja strastvenih dodira i uživanja u samom pogledu na vaše telo on stiže da razmišlja o mirisima u prostoriji? Prepustite se svom dragom i usmerite razmišljanja upravo ka njemu.

Fizički izgled

U odeći smo toliko sigurne, međutim kada dođe trenutak da je skinemo pred partnerom po glavi nam se motaju misli kao posledica medija koji nam večito sugerišu kako bi idealna devojka trebalo da izgleda. Ukoliko vas je izabrao zbog vaše ličnosti, neće mu biti bitno koja je veličina vašeg grudnjaka.

Kontracepcija

Odgovornost prema sopstvenom telu ni u kom slučaju nije razlog za sramotu. Predlaganje upotrebe prezervativa svom partneru ne bi trebalo da vam stvara nelagodu jer na ovaj način dokazujete da ste osoba koja vodi računa o sebi i svom zdravlju, a i o partneru istovremeno.

Seksualne fantazije

Veliki broj pripadnica lepšeg pola svoje skrivene fantazije čuvaju za sebe, kako ne bi morale da pokreću „neprijatne“ razgovore sa partnerom u vezi sa seksom. Baš ovo je uzrok nezadovoljstva i lažiranja orgazma, što može dovesti do mogućih prevara u potrazi za užitkom, što svakako nije rešenje.

Prethodno iskustvo

Bilo da im manjka iskustva ili ga imaju i na pretek, žene su u konstantnom strahu od muške osude. Kada prihvatite i zavolite sebe baš takvu kakva jeste, to će uraditi i vaš partner, bez obzira na to koliko ste partnera pre njega imale.

Muški strahovi

Loš seks

Jedan od najvećih strahova koje muškarci gaje, a tiče se seksa, jeste da se neće pokazati kao dobar ljubavnik ili da će kompatibilnost sa partnerkom nestati kada se nađu u krevetu.

Disfunkcionalni saučesnik

Kada su najzad shvatili da veličina u većini slučajeva jeste bitna, nastao je novi strah… Da njihov saučesnik u zločinu neće funkcionisati kada bude vreme za akciju! Muškarci su vrlo osetljivi kada ova tema stupi na snagu, pa ukoliko se vaš partner nađe u ovakvoj situaciji ohrabrite ga lepim rečima i budite strpljive.

Nezadovoljstvo partnerke

Pored sopstvenog zadovoljstva, muškarcu je veoma stalo do toga da njegova bolja polovina doživi vrhunac. Isto tako, njegovi najveći strahovi su da tokom odnosa vi lažirate orgazam, kako bi se on osećao dobro u svojoj koži.

Prerana ejakulacija

Ova pojava direktno je povezana sa prethodnom, baš iz razloga što se vaši muškarci boje da ćete ostati nezadovoljne ukoliko ne uspeju da odlože vreme ejakulacije. Imajte razumevanja jer u krajnjem slučaju vaš seksepil i jeste glavni krivac za ovaj događaj.

Mogućnost trudnoće

Ukoliko se vi i vaš partner još niste odlučili na ovaj veoma važan korak, mogućnost potomstva kod njega može izazvati veliki strah. Prema tome, ne požurujte njegovu odluku, kako ga ne biste uplašile još više i oterale od sebe, jednom za svagda.

]]>
Wed, 13 Sep 2017 11:50:20 +0200 Ona i On http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/387691/zenska-sramota-i-muski-strahovi-evo-sta-koci-dame-a-sta-momke-u-vezi.html
Za najbolji seks koji ste ikada imali: Pet koraka do orgazma za pamćenje http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/369010/za-najbolji-seks-koji-ste-ikada-imali-pet-koraka-do-orgazma-za-pamcenje.html Muškarci su često u nedoumici da li zaista zadovoljavaju ženu na pravi način, ili je ona ipak samo dobra glumica. Zato nije na odmet da dame preuzmu ulogu, skrate muškarcima muke i pobrinu se da dobiju tačno ono što žele. ]]> Foto:B92.net

1. Budite direktne 

Objasnite mu šta tačno želite da vam radi, i šta vam prija. Bićete na dobitku - oboje. 

2. Taktizirajte 

Umesto da ga obeshrabrite kritikom, ubacite malo "dirty talk"-a. Jedva će čekati šta sledeće imate da mu šapnete. 

3. Uzdišite 

Ne postoji bolji način da mu stavite do znanja da vam se sviđa ono što vam radi. 

4. Ohrabrite ga posle seksa 

Pošaljite mu poruku da vam je bilo fenomenalno i da želite što pre to da ponovite. Učiniće sve da se to desi već iste večeri. 

5. Pričajte o seksu van kreveta 

Pojedine stvari će mu se više urezati u pamćenje ukoliko mu ih kažete tokom gledanja filma, ili recimo šetnje.

]]>
Tue, 12 Sep 2017 12:13:59 +0200 Ona i On http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/369010/za-najbolji-seks-koji-ste-ikada-imali-pet-koraka-do-orgazma-za-pamcenje.html