Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
Burgundijska pita sa kestenom i pečurkama
Pita nikada ne može da dosadi, ali ako volite da eksperimentišete onda vam preporučujemo da napravite Burgundijsku pitu sa kestenom i pečurkama

Sastojci za fil:
- 0,5 kg očišćenog
- mlevenog kestena (pečenog ili kuvanog)
- 3 vezice mladog crnog luka
- šaka šampinjona
- šaka bukovača
- 2 kašike marinade
- soja sos
- 1/3 kašičice mlevenog kima
- 2 kašike kuvanog prosa
Priprema: Izdinstati 3 vezice mladog crnog luka i dodati po šaku iseckanih šampinjona i bukovače. Zatim u to dodati vodu, kašiku marinade (peršun, ulje, beli luk), malo soja sosa (chicken marinade). Kada se sve to prodinsta dodati 1/3 kašičice mlevenog kima, još jednu kašiku marinade i 5 kašika mlevenog kestena. Pošto je ova masa tečna, na kraju treba dodati 2 velike kašike kuvanog prosa, da pokupi vodu. Slagati pitu i peći.
Napomena:
Priprema kestena - Nožem se zaseče svaki kesten i pola kg kestena se peče na 300 stepeni oko 12 minuta. Kesten se može i obariti 35, 40 minuta, ali takođe prethodno mora da se zaseče nožem. Kada se kesten raspukne izvaditi ga, oljuštiti i samleti u secku.
Izvor: ugostiteljstvo.com
Nema komentara.