Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

22. 03. 2018.

Burgundijska pita sa kestenom i pečurkama

Pita nikada ne može da dosadi, ali ako volite da eksperimentišete onda vam preporučujemo da napravite Burgundijsku pitu sa kestenom i pečurkama

Burgundijska pita sa kestenom i pečurkama

Sastojci za fil:

  • 0,5 kg očišćenog
  • mlevenog kestena (pečenog ili kuvanog)
  • 3 vezice mladog crnog luka
  • šaka šampinjona
  • šaka bukovača
  • 2 kašike marinade
  • soja sos
  • 1/3 kašičice mlevenog kima
  • 2 kašike kuvanog prosa

Priprema: Izdinstati 3 vezice mladog crnog luka i dodati po šaku  iseckanih šampinjona i bukovače. Zatim u to dodati vodu, kašiku marinade (peršun, ulje, beli luk), malo soja sosa (chicken marinade). Kada se sve to prodinsta dodati  1/3 kašičice mlevenog kima, još jednu kašiku marinade i  5 kašika mlevenog kestena. Pošto je ova masa tečna, na kraju treba dodati 2 velike kašike kuvanog prosa, da pokupi vodu. Slagati pitu i peći.

Napomena:

Priprema kestena - Nožem se zaseče svaki kesten i pola kg kestena se peče na 300 stepeni oko 12 minuta. Kesten se može i obariti 35, 40 minuta, ali  takođe prethodno mora da se zaseče nožem. Kada se kesten raspukne izvaditi ga, oljuštiti i samleti u secku.

Izvor: ugostiteljstvo.com

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati