Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

25. 03. 2013.

Burgundijska pita sa kestenom i pečurkama

Pita nikada ne može da dosadi, ali ako volite da eksperimentišete onda vam preporučujemo da napravite Burgundijsku pitu sa kestenom i pečurkama

Burgundijska pita sa kestenom i pečurkama

Sastojci za fil:

  • 0,5 kg očišćenog
  • mlevenog kestena (pečenog ili kuvanog)
  • 3 vezice mladog crnog luka
  • šaka šampinjona
  • šaka bukovača
  • 2 kašike marinade
  • soja sos
  • 1/3 kašičice mlevenog kima
  • 2 kašike kuvanog prosa

Priprema: Izdinstati 3 vezice mladog crnog luka i dodati po šaku  iseckanih šampinjona i bukovače. Zatim u to dodati vodu, kašiku marinade (peršun, ulje, beli luk), malo soja sosa (chicken marinade). Kada se sve to prodinsta dodati  1/3 kašičice mlevenog kima, još jednu kašiku marinade i  5 kašika mlevenog kestena. Pošto je ova masa tečna, na kraju treba dodati 2 velike kašike kuvanog prosa, da pokupi vodu. Slagati pitu i peći.

Napomena:

Priprema kestena - Nožem se zaseče svaki kesten i pola kg kestena se peče na 300 stepeni oko 12 minuta. Kesten se može i obariti 35, 40 minuta, ali  takođe prethodno mora da se zaseče nožem. Kada se kesten raspukne izvaditi ga, oljuštiti i samleti u secku.

Izvor: ugostiteljstvo.com

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage