Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

25. 03. 2013.

Makrobiotički kolač

Za sve ljubitelje makrobiotičke ishrane nudimo recept za ukusni kolač sa bundevom

Makrobiotički kolač

Sastojci i prirpema

Sastojci:

 

  • 1,200 kg bundeve
  • 1,5 litar pirinčanog mleka u prahu
  • 200g žutog šećera
  • 2 korice rendane pomorandže
  • 2 korice rendanog limuna
  • kašika zvezdanog anisa
  • pola kašičice đumbira
  • pola male kesice cimeta
  • ½ kg mlevenih ovsenih pahuljica
  • 500g mlevenog muslija


Priprema:

Naseckati bundevu na kockice i prokuvati 3-4 minuta. Ohladiti i samleti u multiju, sa dodavanjem vode ako je potrebno. U drugu šerpu staviti 1,5 litar pirinčanog mleka u prahu. Dodati 200g žutog šećera, 2 korice rendane pomorandže i 2 korice rendanog limuna. Kada se to prokuva, u smesu dodati  samleveni pire od bundeve, zatim 1 kašiku zvezdanog anisa, ½ kašičice đumbira, pola male kesice cimeta,  ½ kg mlevenih ovsenih pahuljica i 500 g mlevenog muslija. Proveriti slatkoću i gustinu još jednom, i po potrebi dodati još žutog šećera i ovsenih pahuljica. Izliti kolač u tepsiju da se ohladi i preko dodati biljni šlag.

Napomena: Umesto bundeve može se koristiti dinja ili šargarepa.

Idealno je da limun i pomorandža koji se rendaju ne budu prskani. Ako su prskani, mogu se potopiti u vodu u kojoj je dodata kašičica sode bikarbone ili sapunskog ploda, na 15 minuta, da bi izašli otrovi. Sok od preostalog limuna i pomorandži može se preliti preko kolača.

Izvor: ugostiteljstvo.com

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage