Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
Mađarski gulaš od soje
Ako planirate da napravite ukusno, a opet malo drugačije jelo probajte mađarski gulaš od soje.

Foto:stvarukusa.rs
Potrebno:
- 2 sitno iseckana crna luka
- 1 kašičica senfa,
- 100 gr komadića soje
- 1 kašičica majorana
- 150 gr rendanih šampinjona
- 1 kašika brašna
- 2 čena presovanog luka
- 2 lista lovora
- 1/3 kašičice mlevenog kima
- 2 rendane šargarepe
- 2 čaše paradajiz sosa
- 1 kašičica šećera
- komad rendanog celera
- 1 kašičica vlašca
- prilog kuvani pirinač so, biber i ljuta paprika po želji
Priprema:
Komadiće soje prokuvati 2-3 minuta, procediti pa dodati malo ulja, senf, so i beli luk. Na 3 kašike ulja pržiti crni luk dok blago ne porumeni, zatim posoliti pa dodati povrće, šampinjone i lovor. Pržiti 1 do 2 minute, dodati 1 čašu vode a zatim dinstati još 4 d 5 minuta. Dodati kim, majoran i sojine komadiće. Paradajiz sos i šećer kuvati sa oko pola litra vode 6 do 7 minuta. Proveriti slanoću, po želji dodati malo aleve paprike i ako je potrebno zgusnuti brašno. Posuti vlašcem i servirati uz pirinač.
Izvor: stvarukusa.rs
Nema komentara.