Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

21. 11. 2017.

Pileći batak u sosu od pečuraka

Glavno jelo za četiri osobe, koje se sprema veoma brzo i lako.

Pileći batak u sosu od pečuraka

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

4 pileća batka
4 kašike ulja
so, biber
4 čena belog luka
300 g šampinjona
1 kesice krem supe sa pečurkama
2 kašike višnjevače
malo seckanog peršuna

Priprema:

1. Pileće batake operite pod mlazom hladne vode i osušite. Propržite ih zatim na vrelom ulju. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte sitno iseckan beli luk.

2. Očistite šampinjone i iseckajte ih. Izvadite batake iz tiganja i na preostalom ulju dinstajte pečurke 2–3 minuta. Dolijte 150 ml vode, ostavite da se kuva, pa umešajte krem supu iz kesice (ne pravite je, samo istresite sadržaj). Skuvajte sos i dodajte višnjevaču.

3. Batak stavite u sos i pokriveno kuvajte na tihoj vatri nekoliko minuta, dok meso ne bude sasvim meko. Pred služenje pospite iseckanim peršunom. Ovo jelo odlično ide uz kuvani pirinač, bareni krompir ili krompir pire.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Komentari (1)

ostavi komentar
anonymous [neregistrovani]
 [02.04. 2013., 10:57]

uffff

jake ove danasnje domacice!!! supa iz kesice.....pa to moze svaka budala!

Odgovori
Vidi odgovore

Ostavi komentar

antiRobotImage