Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

31. 08. 2017.

Hladna španska "Gazpaćo" supa

Nudimo vam idealan recept za lagani obrok.

Hladna španska "Gazpaćo" supa

Foto:ugostiteljstvo.com

Sastojci:

- 7-8 vrsta povrća (paprika, paradajz, tikvice, brokoli, sveži koren celera, crni luk…)
- začini (marinada, bosiljak, masline, kapar, so)
- nerafinisano ulje

Priprema:

Izblendati povrće u blenderu zajedno sa maslinama, bosiljkom, 2 kašike marinade, kaprom, solju, sa malo vode i malo ulja. Služiti hladno.

Varijacija:

U smesu koja se melje u blenderu se može dodati hleb prethodno nakvašen u vodi. Ne mora svo povrće biti izblendano u blender, nešto se može i iseckati, što može doprineti blagim varijacijama u izgledu i ukusu supe. Povrće se može usitniti i sa tučkom u većoj posudi, na tradicionalan način, pri čemu ne dolazi do stvaranja pene, kao što je to slučaj pri blendiranju.

Izvor: Ugostiteljstvo.com

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage