Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

29. 12. 2017.

Torta od crne i bele čokolade

Ako ste ljubitelj čokolade, evo pravog recepta za vas

Torta od crne i bele čokolade

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

Za koru:
250 gr putera 
140 gr šećera u prahu 
140 gr čokolade za kuvanje 
5 žumanaca 
5 belanaca 
140 gr mekog brašna

Za fil: 
7 jaja
7 kašika šećera
125 g putera
100 g bele čokolade

Za glazuru:
140 gr šećera u prahu 
1/4 l tople vode 
180 gr čokolade za kuvanje

Priprema:

1. Puter penasto umutiti. Zatim dodati šećer u prahu i dalje mutiti. Razmekšati čokoladu i umešati je u puter. Zatim dodati, i dalje mešajući, jedno po jedno žumance. Od belanaca napraviti čvrst sneg, dodati ga u masu i na kraju umešati brašno. Kalup za tortu namazati puterom, posuti brašnom, sipati masu i peći u umereno zagrejanoj pećnici oko 1 sat.

2. Kuvati na pari žumanca sa šećerom. Dodati čokoladu. U ohlađen fil dotati sneg od belanaca i penasto umućen puter.

3. Ohlađenu tortu preseći na pola (s tim da donja kora bude tanja). Nafilovati je.

4. Glazuru za tortu pripremiti na sledeći način: šećer u prahu preliti sa 1/4 litra tople vode da se šecer istopi. Dodati čokoladu i mešati na šporetu dok se čokolada ne otopi i dobije se masa dovoljne gustine za preliv. Preliti celu tortu glazurom i ukrasiti po želji.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Komentari (2)

ostavi komentar
anonimus [neregistrovani]
 [09.04. 2013., 07:42]

pitanje

Da li torta okrugla ili četvrtasta?

Odgovori
Vidi odgovore
anonymous [neregistrovani]
 [05.04. 2013., 19:50]

Brb

Super, samo što recept nema veze sa slikom.
Recept je za neku tortu koja ima dve kore (tj. jednu presečenu na pola) i jedan fil.
A torta na slici ima tri kore i dva različita fila.

Odgovori
Vidi odgovore

Ostavi komentar

antiRobotImage