Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

08. 04. 2013.

Francuska krem čorba od suvog graška, povrća i fašir smese

Nudimo vam zanimljiv recept za ukusnu krem čorbu od graška.

Francuska krem čorba od suvog graška, povrća i fašir smese

Sastojci i priprema

Sastojci:

    - 400g suvog (ili proteinskog) graška-kupuje se u biošopu
    - 4-5 šargarepa, komad celera
    - još 2-3 vrste povrća po želji zavisno od sezone
    - 1 kašika marinade
    - kašičica mlevenog kima
    - prstohvat suve mirođije ili origana po želji
    - 2, 3 lista lovora
    - 1-2 kašike univerzalne fašir smese


Priprema:

Grašak oprati u nekoliko voda i kuvati 35-40 min, sa svim povrćem i začinima. Pred kraj kuvanja dodati 1 do 2 kašike univerzalne fašir smese, da bi se dobila krem čorba.

Izvor: Ugostiteljstvo.com

Tagovi

Komentari (1)

ostavi komentar
Kuvar [neregistrovani]
 [08.04. 2013., 23:51]

Papazjanija na srpski nacin

Francuski recept, prstohvat (novokomponaovani srpski jezik) i fasir smesa, sta je to? Pravi recept za papazjaniju.

Odgovori
Vidi odgovore

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati