Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

08. 04. 2013.

Francuska krem čorba od suvog graška, povrća i fašir smese

Nudimo vam zanimljiv recept za ukusnu krem čorbu od graška.

Francuska krem čorba od suvog graška, povrća i fašir smese

Sastojci i priprema

Sastojci:

    - 400g suvog (ili proteinskog) graška-kupuje se u biošopu
    - 4-5 šargarepa, komad celera
    - još 2-3 vrste povrća po želji zavisno od sezone
    - 1 kašika marinade
    - kašičica mlevenog kima
    - prstohvat suve mirođije ili origana po želji
    - 2, 3 lista lovora
    - 1-2 kašike univerzalne fašir smese


Priprema:

Grašak oprati u nekoliko voda i kuvati 35-40 min, sa svim povrćem i začinima. Pred kraj kuvanja dodati 1 do 2 kašike univerzalne fašir smese, da bi se dobila krem čorba.

Izvor: Ugostiteljstvo.com

Tagovi

Komentari (1)

ostavi komentar
Kuvar [neregistrovani]
 [08.04. 2013., 23:51]

Papazjanija na srpski nacin

Francuski recept, prstohvat (novokomponaovani srpski jezik) i fasir smesa, sta je to? Pravi recept za papazjaniju.

Odgovori
Vidi odgovore

Ostavi komentar

antiRobotImage