Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
Foto:ugostiteljstvo.com
Sastojci:
Kora:
- 2 šolje brašna
- 1 šolja ulja
- 1 šolja šećera
- 1 šolja mljevenih oraha
- 1 šolja vode
- 2 kašike kakaa
- 1 prašak za pecivo
Fil:
- 1 l gaziranog soka od naranče
- 200 g šećera
- 3 pudinga od vanilije
- 5 kašika gustina
- 1 margarin
- 300 g medenog srca
Priprema:
Kora:
U činiju sipati sve sastojke za koru, i dobro ih sjediniti mikserom. Sipati u pleh, pa peći na 220 C 10 minuta, pa još 10 minuta na 180 C.
Fil:
Odvojiti malo soka (od narandže, limuna ili mandarine po želji) pa sjediniti puding i gustin. Ostatak soka staviti da provri, dodati šećer i sipati smesu od pudinga i gustina. Kuvati dok se masa ne zgusne. U hladan puding dodati margarin i sjeckana medena srca.
Na koru naneti fil, a preko fila preliti glazurom od čokolade ili šlagom i ostaviti da se ohladi.
Izvor: Ugostiteljstvo.com
Komentari (1)
ostavi komentarMedene kocke
Molim vas da stavljate odgovarajucu ilustraciju us recopis!
Odgovori