Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

15. 04. 2013.

Slane palačinke

Palačinke se najčešće prave za desert ali sa ovim receptom mogu biti odličan ručak ili večera

Slane palačinke

Fil:

    - 400gr mlevenog mesa
    - 1 glavica crnog luka
    - 150 gr kačkavalja
    - biber, peršun, origano
    - paradajz - seckani (po želji)


Priprema:

U odgovarajuću posudu staviti jaja i mikserom blago umutiti zatim dodati polovinu brašna i mleka i nastaviti sa mućenjem. Kada se masa lepo sjedini dodati ostatak brašna, so, mleko, kiselu vodu i ulje. Promešati kutlačom i peći u podmazanom i podgrejenom tiganju.
Fil: Izdinstati crni luk i mleveno meso zatim dodati začine i ukoliko volite seckani paradajz. Na kraju izrendati kačkavalj da bi se otopio na mesu.
Palačinke filovati i služiti tople. Ukoliko želite gotove (urolovane) palačinke možete premazati pavlakom ili narendati malo kačkavalja preko njih.

Izvor: Ugostiteljstvo.com

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage