Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

16. 04. 2013.

Sladoled od dinje

Ako ste od onih koji vole ponekad da naprave i domaći sladoled nudimo vam interesantan recept za sladoled od dinje.

Sladoled od dinje

Sastojci i priprema

Sastojci:

    - 3, 5 kg dinje (za kućnu varijantu dovoljna je 1 dinja)
    - 2,5 litra sojinog mleka (za kućnu varijantu 1 do 1,5 litar)
    - kora jednog limuna i 3 pomoradže
    - đumbir
    - mleveni korijander
    - 4 do 5 kašika gustina u 3 decilitra mleka vode u kojoj je gustin razmućen, biljni šlag, smeđi šećer (med ili malteks)
    - burbon vanila dr Etker
    - nekoliko listića sveže nane

 

Priprema:

Umutiti biljni šlag i staviti ga kratko u zamrzivač, da se stegne. U zagrejano  sojino mleko dodati izblendanu dinju, malo kuvati, pa dodati đumbir, mleveni korijander, rendane kore limuna i pomorandže i smeđi šećer. Mleko se ukupno kuva oko 40 minuta. Kada provri dodati gustin, prethodno umućen u vodi ili malo sojinog mleka. Kada se smesa ohladi, pomešati je sa biljnom pavlakom i zalediti u zamrzivaču, da bi se stegla kao sladoled. 

Izvor: Ugostiteljstvo.com

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage