Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

23. 04. 2013.

Rolat sa bananama

Nudimo vam recept za brzu i ukusnu poslasticu.

Rolat sa bananama

Sastojci i priprema

Sastojci:

Kora

     - 6 jaja
     - 2 kašike vrele vode
     - 150 g šećera u prahu
     - 60 g brašna
     - 50 g mlevenih oraha
     - 1 vanilin šećer


Fil

     - 400 ml mleka
     - 1 puding od vanile
     - 200 g maslaca
     - 150 g šećera u prahu
     - 2-3 banane
     - 3-4 kašike čokoladnih mrvica


Priprema:

Penasto umutiti žumanca sa 75 g šećera u prahu zatim dodati 2 kaš. vrele vode i mutiti dok se masa ne zgusne i postane bleđa. Belanca umutiti u čvrst sneg, dodati preostali šećer i vanilin šećer. U umućena žumanca dodati lagano brašno sa mlevenim orasima i postepeno dodavati sneg od belanaca. Peći na 180 °C, 20 min. Ispečenu koru odmah izvaditi na nakvašenu krpu, posutu šećerom i zarolati u rolat. Za fil skuvati puding u 400 ml mleka i pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi. Omekšali maslac umutiti sa šećerom u prahu i postepeno sjediniti sa pudingom. U fil dodati čokoladne mrvce i dobro promešati, zatim ga ostaviti 30 min u frižideru. Odviti krpu sa korom i naneti fil. Oljuštiti banane, odstraniti im krajeve i složite jednu do druge na početku kore i zatim je lagano urolati i po želji ukrasiti.

Izvor: Ugostiteljstvo.com

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage