Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

03. 03. 2020.

Posno: Bajkalska pašteta od heljde

Interesantan i jednostavan namaz za dane posta

Posno: Bajkalska pašteta od heljde

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

  200 g pržene heljde (ako se koristi zelena heljda, treba da se nekoliko minuta proprži na suvom tiganju,     jer je inače gorkasta kada se skuva)
  1 kašičica mlevenog kima
  4 lista lovora
  1 kašičica bio začina, malo soli
  2 glavice crnog luka
  300 g šampinjona
  2 kašičica senfa
  kašičica mirođije
  2 kašike marinade od belog luka i peršuna
  hladno ceđeno suncokretovo ulje, so


Priprema:

Heljdu oprati u 3 vode. Staviti u 4 puta više vode sa marinadom od belog luka i peršuna, i dodati kim, lovor, bio-začin. Skuvati 20 minuta uz povremeno mešanje. Skloniti sa strane da se prohladi. Ako ima višak tečnosti, procediti. Naseckati crni luk i pečurke. Pržiti crni luk do blago zlatne boje. Posoliti, dodati šampinjone. Dinstati još 5, 6 minuta. Skloniti sa vatre. U multi-pratiku ili secku dodati polovinu heljde, polovinu luka i šampinjona, senf, pola kašičice mirođije, so po potrebi i samleti u paštetu. Savet kuvara: heljda se mnogo bolje melje kada je topla. Kada se napravi pašteta, stavlja se u dublju posudu, poravna se i zalije uljem koje je konzervira. Pašteta u firžideru traje 6 do 7 dana.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati