Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
Pečena pileća krilca
Svi koji vole pileća krilca, ali izbegavaju pržena jela, najzad mogu da odahnu i bez griže savesti uživaju u svom omiljenom delikatesu.

Sastojci:
1 kg pilećih krilaca, opranih i osušenih
1/4 šolje vode
3 kašike meda
6 čena belog luka, sitno iseckanog
1 kašičica luka u prahu
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1 kašičica smeđeg šećera
so i biber da se začini piletina
Priprema:
Ukoliko imate cela pileća krilca, isecite ih na tri dela, a mali vrh koji je na kraju bacite. Zagrejte rernu na 220 stepeni, a tepsiju obložite papirom za pečenje. Posolite i pobiberite krilca i poređajte u tepsiju. Pecite ih od 45 min do sat vremena u zavisnosti koliko želite da krilca budu hrskava. Na pola pečenja, okrenite ih da i druga strana bude hrskava. Preostale sastojke pomešajte i kuvajte na umerenoj vatri dok sos ne proključa. Zatim smanjite vatru i kuvajte oko 5 minuta sve dok se smesa ne zgusne.
Krilca ubacite u dublju posudu, prelite ih sosom i mešajte dok svako krilce ne bude potpuno prekriveno.
Izvor: Adriamedia.rs
Nema komentara.