Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

14. 05. 2013.

Pečena pileća krilca

Svi koji vole pileća krilca, ali izbegavaju pržena jela, najzad mogu da odahnu i bez griže savesti uživaju u svom omiljenom delikatesu.

Pečena pileća krilca

Sastojci:

1 kg pilećih krilaca, opranih i osušenih
1/4 šolje vode
3 kašike meda
6 čena belog luka, sitno iseckanog
1 kašičica luka u prahu
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1 kašičica smeđeg šećera
so i biber da se začini piletina

 

Priprema:

Ukoliko imate cela pileća krilca, isecite ih na tri dela, a mali vrh koji je na kraju bacite. Zagrejte rernu na 220 stepeni, a tepsiju obložite papirom za pečenje. Posolite i pobiberite krilca i poređajte u tepsiju. Pecite ih od 45 min do sat vremena u zavisnosti koliko želite da krilca budu hrskava. Na pola pečenja, okrenite ih da i druga strana bude hrskava. Preostale sastojke pomešajte i kuvajte na umerenoj vatri dok sos ne proključa. Zatim smanjite vatru i kuvajte oko 5 minuta sve dok se smesa ne zgusne.

Krilca ubacite u dublju posudu, prelite ih sosom i mešajte dok svako krilce ne bude potpuno prekriveno.

Izvor: Adriamedia.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati