Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
Tikvice na grčki način
Obično jelo izgledaće drugačije uz malo mašte. Napunite tikvice presečene uzduž i dobićete slasne "kanue".

Foto:stvarukusa.rs
Sastojci:
1 glavica luka
3 čena belog luka
300 g mlevenog mesa
100 g obarenog pirinča
30 g seckanih badema
30 g suvog grožđeso
biber, aleva paprika, cimet, mleveni kim
4 tikvice
4 kašike maslinovog ulja
16 komada koktel paradajza
Priprema:
1. Iseckati glavicu crnog i 1 čen belog luka, pa izmešati sa mlevenim mesom, bademima i grožđicama. Posoliti, pobiberiti, dodati alevu papriku, kim i cimet.
2. Oprati tikvice, očistiti ih i uzdužno prepoloviti. Izdubiti tikvice kašičicom i napuniti ih mesom. Zagrejati rernu na 200 stepeni.
3. Poređati napunjene polovine tikvica. Preliti maslinovim uljem, posuti alevom paprikom, poređati polovine koktel paradajza i peći oko 35 minuta. Ukrasiti mirođijom.
Izvor: stvarukusa.rs
Nema komentara.