Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

08. 05. 2018.

Pačja prsa u sosu od vina

Najbolje idu uz testeninu začinjenu puterom.

Pačja prsa u sosu od vina

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

2 kom. pačjih prsa
so, biber
1 glavica luka
250 ml suvog belog vina
2–3 kašike gustina
biber u zrnu
400 g testenine po izboru
2 kašike putera

Priprema:

1. Zagrejati rernu na 150 stepeni. Pačja prsa oprati, posušiti, posoliti i pobiberiti. Zagrejati tiganj i pržiti pačja prsa bez dodatka masnoće – okrenuti prvo masniju stranu sa kožom, pržiti 6 minuta, okrenuti i pržiti još 6 minuta sa druge strane. Držati meso u toploj rerni do daljnjeg.

2. Iseckati crni luk. Masnoću koju je meso ispustilo odliti iz tiganja i ostaviti samo količinu koja odgovara jednoj kašiki. U tome propržiti crni luk. Naliti vinom, dodati malo bibera u zrnu i ukuvati. Dodati gustin, razmućen u malo vode i ukuvati sos do željene gustine.

3. Testeninu skuvati, procediti i izmešati s puterom. Služiti meso, sos i testeninu.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage