Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

08. 05. 2018.

Pačja prsa u sosu od vina

Najbolje idu uz testeninu začinjenu puterom.

Pačja prsa u sosu od vina

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

2 kom. pačjih prsa
so, biber
1 glavica luka
250 ml suvog belog vina
2–3 kašike gustina
biber u zrnu
400 g testenine po izboru
2 kašike putera

Priprema:

1. Zagrejati rernu na 150 stepeni. Pačja prsa oprati, posušiti, posoliti i pobiberiti. Zagrejati tiganj i pržiti pačja prsa bez dodatka masnoće – okrenuti prvo masniju stranu sa kožom, pržiti 6 minuta, okrenuti i pržiti još 6 minuta sa druge strane. Držati meso u toploj rerni do daljnjeg.

2. Iseckati crni luk. Masnoću koju je meso ispustilo odliti iz tiganja i ostaviti samo količinu koja odgovara jednoj kašiki. U tome propržiti crni luk. Naliti vinom, dodati malo bibera u zrnu i ukuvati. Dodati gustin, razmućen u malo vode i ukuvati sos do željene gustine.

3. Testeninu skuvati, procediti i izmešati s puterom. Služiti meso, sos i testeninu.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati