Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

25. 05. 2013.

Jagnjeći but u sosu od vina i jabuka

Meso pripremano na ovaj način se topi u ustima, a sos od meda, vina i jabuka mu daje poseban ukus.

Jagnjeći but u sosu od vina i jabuka

Sastojci

1,2 kg jagnjećeg buta bez kosti 
so, biber 
1 jabuka
2 glavice luka 
grančica ruzmarina i majčine dušice
200 ml belog vina
začin od suvog povrća
2 kašike meda
2 kašike gustina

Priprema

1. Meso posoliti, pobiberiti, uviti u rolnu i uvezati kuhinjskim koncem. Očistiti jabuke od semenki i iseći ih na kockice, kao i crni luk. Začinsko bilje iseckati. Zagrejati rernu na 180°C.

2. U vatrostalnu posudu sa poklopcem staviti meso, luk, jabuke, začinsko bilje, 1/3 vina i malo vode. Dodati za;in od suvog povrća i krčkati u rerni oko 90 minuta.

3. Otklopiti vatrostalnu posudu i izvaditi meso. Ocediti sok od pečenja u šerpu. Doliti ostatak vina (vode po potrebi) i med i sve ispasirati. Dodati razmućeni gustin i kuvati sos još koji minut. Začinti po ukusu i servirati uz meso. Uz ovo jelo lepo ide barena boranija olovka, barena šargarepa i mladi prženi krompirići.

Izvor: Pressonline

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati