Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

23. 03. 2018.

Pileće rolnice s gorgonzolom

Sočni mesni paketići punjeni aromatičnom gorgonzolom biće pravo uživanje za vaša nepca.

Pileće rolnice s gorgonzolom

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

4 fi leta od pilećih grudi (po 150 g)
80 g gorgonzole
so, biber
2 kašike ulja
2 ljubičasta luka
1 kašika meda
200 ml pilećeg bujona
100 ml soka od pomorandže

Priprema:

1. Zarežite komade mesa tako da dobijete džepove, u njih gurnite po list gorgonzole, pobiberite meso i  učvrstite čačkalicom.

2. U tiganju na zagrejanom ulju sa svih strana propržite meso da porumeni i izvadite. Na masnoći od mesa propržite na rebarca sečen luk, dodajte med i kad se karamelizuje, sve podlijte bujonom i sokom. Vratite meso u tiganj i poklopljeno dinstajte 15-ak minuta.

3. Poslužite uz prilog po želji.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage