Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

23. 03. 2018.

Pileće rolnice s gorgonzolom

Sočni mesni paketići punjeni aromatičnom gorgonzolom biće pravo uživanje za vaša nepca.

Pileće rolnice s gorgonzolom

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

4 fi leta od pilećih grudi (po 150 g)
80 g gorgonzole
so, biber
2 kašike ulja
2 ljubičasta luka
1 kašika meda
200 ml pilećeg bujona
100 ml soka od pomorandže

Priprema:

1. Zarežite komade mesa tako da dobijete džepove, u njih gurnite po list gorgonzole, pobiberite meso i  učvrstite čačkalicom.

2. U tiganju na zagrejanom ulju sa svih strana propržite meso da porumeni i izvadite. Na masnoći od mesa propržite na rebarca sečen luk, dodajte med i kad se karamelizuje, sve podlijte bujonom i sokom. Vratite meso u tiganj i poklopljeno dinstajte 15-ak minuta.

3. Poslužite uz prilog po želji.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati