Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

09. 05. 2018.

Krem supa od pečuraka

Senf čorbi od pečuraka daje misteriozan ukus.

Krem supa od pečuraka

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

1 glavica luka
1 praziluk
250 g šampinjona
1 kašika putera
2 kašike senfa
so, biber
150 ml neutralne pavlake
3 grančice peršuna ili lišća od celera

Priprema:

1. Iseckati crni luk. Praziluk iseći na kolutiće. Očistiti pečurke i iseći na listiće.

2. Zagrejati puter u šerpi, propržiti luk i praziluk, pa dodati malo kasnije i pečurke.

Dinstati uz mešanje. Naliti vodom i umešati senf. Posoliti i pobiberiti. Prokuvati, smanjiti vatru i krčkati oko 5 minuta.

3. Umešati neutralnu pavlaku u supu i začiniti još jednom ukoliko je potrebno.

Sipati supu u prethodno zagrejane tanjire (u rerni na 100 stepeni). Iseckati peršun (ili lišće od celera) i posuti supu u tanjirima.

Servirati uz prepečeni hleb.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage