Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

28. 12. 2017.

Čorba od belog pasulja i oraha

Ova ukusna i kalorična čorba nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Čorba od belog pasulja i oraha

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

2 male glavice luka
1 čen belog luka
4 kašicice maslinovog ulja
100 g belog pasulja (kuvanog)
100 ml mleka
sok od 1 limuna
1 crvena paprika
1/2 crvene čili papričice
1 kašičica koncentrata paradajza
2 prstohvata šećera
40 očišćenih oraha
2 kašičice pavlake za kuvanje
1 prstohvat osušenog ruzmarina
2 kriške tosta

Priprema:

1. Luk i beli luk naseckajte. Po pola količine luka i belog luka propržite na kašičici ulja, dodajte pasulj, vodu od pasulja (oko 250 ml) i mleko pa polupoklopljeno kuvajte na laganoj vatri oko 15 minuta.

Čorbu potom izmiksajte štapnim mikserom i začinite po ukusu solju, biberom i sokom od limuna.

2. Papriku očistite i isecite na manje komade, a čili očistite i iseckajte na sitno.

Papriku i čili potom propržite na kašičici ulja s preostalim lukom i belim lukom, umešajte koncentrat, pa zatim začinite solju, biberom i šećerom. Umešajte u čorbu.

3. Orahe sitno iseckajte, propržite na 2 kašičice ulja pa izmešajte sa pavlakom i ruzmarinom i umešajte u čorbu.

Tost propržite da dobije zlatnu boju, isecite na kockice/rombove koje ćete rasporediti po porcijama.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati