Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

24. 06. 2013.

Piletina s kapicom od sira

Kombinacija mesa, šampinjona i topljenog sira nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Piletina s kapicom od sira

Sastojci

4 bela mesa
4 kašika masti (ili maslinovog ulja)
so
biber
2 glavice luka
200 g šampinjona
4 trougla topljenog sira
1 kašičica majčine dušice

Priprema

1. Meso oprati i osušiti. Zagrejati mast i pržiti meso sa svake strane po 2 minuta.

Izvaditi iz tiganja, posoliti i pobiberiti. Uviti u alufoliju i držati na oko 80 stepeni u rerni.

2. Luk oljuštiti i iseći na kolutove. Šampinjone očistiti i iseći na četvrtine.

Sve ispržiti na masnoći od mesa (oko 5 minuta). Staviti masu na meso, a sir preseći na dva dela i staviti na vrh.

Posuti majčinom dušicom i staviti u rernu da se sir istopi (oko 2 minuta).

NAPOMENA: Kao prilog može se poslužiti pire krompir  i brokoli baren na pari.

Izvor: Stvar Ukusa

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati