Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

28. 06. 2013.

Rolat od povrća i jaja

Ovaj rolat je primer zdrave hrane i savršenstva ukusa.

Rolat od povrća i jaja

Sastojci:

  • 200 g smrznutog graška
  • 200 g šargarepe
  • 200 g krompira
  • 200 g jabuka
  • 1 limun
  • 6 kašika majoneza
  • 7 kašika kisele pavlake
  • 250 ml supe od povrća
  • 20 g želatina
  • 5 jaja
  • 1 crvena paprika
  • 1 veza peršunnovog lista
  • biber
  • so


Priprema:

Jaja kuvati 10 minuta na tvrdo, staviti ih u hladnu vodu i pustiti da se ohlade, a zatim oljštiti. 
 
Kockice šargarepe, graška i krompira kuvati odvojeno, u slanoj vodi dok ne omekšaju, pa ih izvaditi iz vode i ostaviti da se ohlade u potpunosti.

 Jabuke oljuštiti, iseckati na kockice i dodati sok od limuna.

Povrće i jabuke staviti u veliku činiju. 

Majonez pomešati s kiselom pavlakom, solju i biberom i preliti preko povrća pa dobro promešati.

Supu od kuvanog povrća pomešati sa želatinom i otopiti na niskoj temperaturi, pa pomešati sa smesom u činiji. 

Ostaviti da se ohladi pa razvući u pravougaonik, na odgovorajućoj foliji na radnoj ploči. 

U sredinu poređati skuvana jaja i urolati. Ostaviti u friižideru preko noći da se ohladi i stegne.

Rolat servirati na poslužavniku i ukrasiti ga sa crvenom paprikom i peršunovim lišćem. 

 

Izvor: vesela kuhinja

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Da li bi Srbija danas bila bolje mesto za život da je Đinđić živ!?

Siguran sam da bi!

Naravno da ne, bilo bi gore!

Bilo bi apsolutno isto!

Rezultati

Facebook