Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

01. 07. 2013.

Medena torta od jagoda

Lagana poslastica, idealna za tople letnje dane.

Medena torta od jagoda

Kora:
150 grama brašna
150 grama šećera
2 kašičice meda
20 grama putera ili margarina
1 jaje
1 prašak za pecivo

Fil:
700 grama kisele pavlake
750 ml slatke paclake
250 grama šečera
3 kesice želatina
1/2 kg jagoda

Priprema:

1. Za koru rastopite puter sa medom,dodajte jaje i ostale sastojke. Zamesite testo pa ga razvijte na veličinu kalupa za tortu.

2. Pecite u rerni na 170 sepeni dok ne dobije boju. Kad je pečeno izvadite iz kalupa i prebacite koru na podlogu na kojoj ćete držati tortu pa oko kore stavite obruč.

3. Za fil izmešajte kiselu pavlaku sa nslatkom pavlakom i šećerom. Želatin rastopite prema uputstvu na kesici i rastopljen dodajte u fil.

4. Na koru poslažite prepolovljene jagode pa prelijte sa filom. Nekoliko celih jagoda utisnite u fil, pa stavite u zamrzivač na nekoliko sati da se dobro ohladi.

Kad se je torta ohladila, skinite obruč i uživajte.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati