Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

08. 07. 2013.

Musaka sa tikvicama

Grčka musaka, poslužena sa hladnim kiselim mlekom ili salatom od paradajiza, predstavlja idealan obrok u toplim, letnjim danima.

Musaka sa tikvicama

Sastojci

· glavica luka

· 400 g paradajza

· 3 tikvice

· 250 g sira (najbolje feta-sira)

· 2 kašike ulja

· 750 g junećeg mlevenog mesa

· 2 kašike paradajz-pirea

· so, biber

· 2 jajeta

· 2 dl kisele pavlake

Priprema

Sitno iseckajte crni luk, a paradajz na debele kolutove. Tikvice krupno narendajte. Sir isecite na kockice ili ga narendajte.
Propržite luk na ulju, dodajte meso i dinstajte još malo, pa umešajte paradajz-pire, propržite i sve posolite i pobiberite po ukusu. Na kraju dodajte tikvice.

Pomešajte jaja s pavlakom i posolite. Podmazan pleh napunite mlevenim mesom, prelijte pavlakom i jajima, pa odozgo poređajte kolutove paradajza. Pospite sirom i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Ukrasite s nekoliko listića začinskog bilja.

Izvor: stvar ukusa

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati