Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

11. 07. 2013.

Pasta salata na grčki način

Idealno jelo za ove vrele dane, jer je ručak je gotov za pola sata.

Pasta salata na grčki način

Sastojci

  •  250 g mašnica paste
  •  2 osrednja paradajza
  •  1 konzerva od 450 leblebija
  •  1 osrednji krastavac isečen na kockice
  •  3-4 čena sitno seckanog belog luka
  •  100 g karfiola
  •  150 g izmrvljenog feta sira
  •  2-3 struka mladog zelenog luka
  •  10-15 crnih maslina ili maslina raznih boja
  •  3-4 kašike maslinovog ulja
  •  4-5 kašika crvenog vinskog sirćeta
  •  2 kašike seckanog svežeg origana ili 2 kašičice suvog
  •  po želji jedna ljuta ili slatka papričica
  •  po ukusu biber i so

Priprema

 Staviti na ringlu veću šerpu sa dosta vide i jednom kašičicom soli,poklopiti i pustiti da provri. Dok voda ne provri, pripremiti sve ostalo. U veću činiju staviti ulje, vinsko sirće, seckani luk, sitno iseckani beli luk, sitno sečen paradajz, sitno seckanu ljutu papričicu ili po želji  slatku, krastavac, sitno seckan origano ili suvi origano. Leblebije procediti i isprati sa hladnom vodom i staviti u posudu.
 Pastu staviti da se kuva po uputstvu proizvođača, ja sam moju kuvala 13 minutaPoslednja 3 minuta dodati karfiol, koji ste iskidali na sitne cvetiće. Pastu procediti i isprati hladnom vodom i ponovo je ocediti. Dodati je ostalim sastojcima  u činiji.
Prijatno!!!

Izvor: Kulinarka

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati