Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

12. 07. 2013.

Semifredo sa malinama

Italijanski slatkiš, semifredo, ima teksturu polusmrznutog musa , a možete ga pripremati sa voćem, bademima, medom... U kombinaciji sa malinama ovaj ledeni dezert je jednostavno neodoljiv.

Semifredo sa malinama

Sastojci

 4 jaja
1 šolja šećera
1 štapić vanile
250 ml neutralne pavlake
250 ml kisele pavlake
150 g karamelizovanog badema
300 g malina ne odmrznutih potpuno

Priprema

1. U uski kalup od 2 litre stavite papir za pečenje.

2. Iseckajte bademe ili ih stavite u kesicu i izmrvite oklagijom. Maline izgnječite viljuškom. Oštrim nožem isecite štapić vanile po dužini, otvorite je i ostružite semenke.

3. Uzmite veliku staklenu činiju i u nju naspite jaja, šećer i vanilu. Činiju stavite iznad ključajuće posude sa vodom ali pazite da činija ne dotiče vodu.

Zatim mutite sastojke mikserom sve dok masa ne postane gusta - kada izvadite mešalice masa ne bi smela da se pomera.

4. Polovinu smese izlijte u kalup, pospite bademima i zatim dodajte drugu polovinu smese.

5. Dobro umotajte smesu sa preostalim papirom za pečenje (koji viri iz kalupa) i stavite u zamrzivač na šest do osam sati.

6. Prebacite na tacnu i uživajte. Prijatno!

Izvor: stvar ukusa

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati