Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

17. 05. 2018.

Sardele pohovane u pistaćima

Brzo,zdravo i ukusno jelo, koje neće opteretiti vaš organizam.

Sardele pohovane u pistaćima

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

  • 10 očišćenih sardela
  • 50 gr pistaća
  • 5 kašika prezli
  • 4-5 lista bosiljka
  • uje
  • biber

Za Mediteranski prilog:

  • 300 gr krompira
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 30 gr očišćenih maslina
  • 1 kašika kapara
  • 1 kašika alkoholnog sirćera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 manji paradajz
  • so
  • biber

U blenderu izmiksati pistaće, prezle, bosiljak i biber. Sardele oprati i odstraniti im glave, a onda ih po sredini otvoriti kao i odstraniti im kičmu sa koščicama.

Svaku  otvorenu sardelu uvaljati u izblendiranu smesu i poređati u pleh obložen papirom za pečenje. Posuti ih sa uljem i peći 20 minuta na 200 °C.

Kao prilog uz sardele možete pripremiti Mediteranski prilog od krompira.

Crni luk sitno iseckati i propržiti na ulju,a onda mu dodati oljušten i iseckan krompir na kockice. Sve zajedno propržiti 5 minuta, a onda preliti sa 70 ml vruće vode i dinstati 15 minuta.

Pri kraju dodati masline, kapar, sirće, posoliti i pobiberiti. Serviranom prilogu dodati paradajz isečen na kockice i preliti sa maslinovim uljem.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati