Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

15. 07. 2013.

Sarmice od zelja

Lagane i osvežavajuće sarmice idealan su obrok za tople dane.

Sarmice od zelja

Sastojci

4-5 vezica zelja
300-400 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
1 šolja pirinča
so, biber, aleva paprika
1 čaša kiselog mleka
2 žumanceta

Priprema

1. Listovima zelja skinite tvrdi deo i poparite ih vrelom vodom. 

2. Napravite fil od ostalih sastojaka (izuzev kiselog mleka i žumanaca) i uvijajte sarmice. Poređajte ih u podmazanu zemljanu posudu (ili širu šerpu), nalijte vodom, malo posolite i kuvajte na tihoj vatri oko pola sata, dok voda skoro sasvim ne uvri. 

3. Umutite kiselo mleko sa žumancima i malo vode, prelijte preko sarmica i zapecite u rerni da porumene. Služe se s kiselim mlekom.

Izvor: stvar ukusa

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati