Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

24. 06. 2016.

Leskovački uštipci

Leto je pravo vreme za roštiljanje. Iskoristite ga!

Leskovački uštipci

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

500 g mešanog mlevenog mesa
50 g suve slanine
100 g kačkavalja
2 čena belog luka
1 ljuta papričica
so, biber

Priprema:

1. Mleveno meso dobro izmešajte. Slaninu i kačkavalj isecite na kockice i pomešajte s mesom. Dodajte i sitno seckane beli luk i papričicu, pa umesite. 

2. Vlažnim rukama od ove mase pravite uštipke. Pecite ih na dobro ugrejanom roštilju, okrećući ih na sve strane.

SAVET: Leskovačke uštipke možete da pržite i u tiganju s dubljim dnom, na vrlo malo ulja. 

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage