Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

01. 08. 2013.

Torta od crne i bele čokolade

Torta od crne i bele čokolade

Sastojci

Za koru:
250 gr putera
140 gr šećera u prahu
140 gr čokolade za kuvanje
5 žumanaca
5 belanaca
140 gr mekog brašna

Za fil:
7 jaja
7 kašika šećera
125 g putera
100 g bele čokolade

Za glazuru:
140 gr šećera u prahu
1/4 l tople vode
180 gr čokolade za kuvanje
Priprema

1. Puter penasto umutiti. Zatim dodati šećer u prahu i dalje mutiti. Razmekšati čokoladu i umešati je u puter. Zatim dodati, i dalje mešajući, jedno po jedno žumance. Od belanaca napraviti čvrst sneg, dodati ga u masu i na kraju umešati brašno. Kalup za tortu namazati puterom, posuti brašnom, sipati masu i peći u umereno zagrejanoj pećnici oko 1 sat.

2. Kuvati na pari žumanca sa šećerom. Dodati čokoladu. U ohlađen fil dotati sneg od belanaca i penasto umućen puter.

3. Ohlađenu tortu preseći na pola (s tim da donja kora bude tanja). Nafilovati je.

4. Glazuru za tortu pripremiti na sledeći način: šećer u prahu preliti sa 1/4 litra tople vode da se šecer istopi. Dodati čokoladu i mešati na šporetu dok se čokolada ne otopi i dobije se masa dovoljne gustine za preliv. Preliti celu tortu glazurom i ukrasiti po želji.

Izvor: Stvar ukusa

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati