Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
Sastojci
150 grama šećera
4 belanceta
250 ml slatke pavlake
1 kašika šećera u prahu
ZA KAJSIJE:
400 g kajsija
1 kašičica ekstrakta vanile
1 kašika šećera
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni i papirom za pečenje obložite kalup dimenzija 25cm x 30cm, tako da papir prelazi preko svih strana kalupa. Na ravnu podlogu postavite drugi list papira za pečenje i pospite ga kašikom šećera.
Mikserom umutiti belanca, dodajte preostali šećer i mutite oko 10 minuta ili dok se šećer ne rastopi. Sipajte smesu u kalup, poravnajte površinu i pecite 10 minuta ili dok površina tek počne da dobija boju.
U međuvremenu, kajsije očistite od koštica, isecite ih na kriške, pa ih par minuta u tiganju prodinstajte sa vanilom i šećerom. Treba da sačuvaju oblik i samo malo omekšaju. Dobro ih ocedite i istapkajte papirnim ubrusom.
Mikserom umutite slatku pavlaku i šećer u prahu da dobijete čvrst šlag.
Pečenu puslicu izvrnite na pripremljeni papir posut šećerom. Ostavite da se hladi 30 minuta, pa je premažite slatkom pavlakom i rasporedite kajsije. Počev od duže strane, urolajte puslicu u rolat. Prebacite na tacnu i hladite 1 sat pre posluženja. Po želji pospite šećerom u prahu.
Izvor: hranazadusu
Nema komentara.