Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

08. 01. 2019.

Terin sa belom čokoladom

Slatkiš dana.

Terin sa belom čokoladom

Foto:stvarukusa.ra

Sastojci

  • 4  piškote

Za krem

  • 250 g pavlake
  • 250 g rikota sira
  • 200 g bele čokolade
  • 150 ml tečne pavlake
  • 1 pakovanje vanilin šećera
  • 15 g želatina

Za sos i glazuru

  • 200 g malina
  • 2 kašike šećera
  • 5 g želatina

Za sos pomešajte maline sa šećerom. Kuvajte jedan minut, procedite da biste odstranili semenke, i proredite s malo vode.

Zagrejte tečnu pavlaku i u njoj rastopite čokoladu. U velikoj činiji pomešajte pavlaku i rikota sir, pa mikserom kratko umutite. Sipajte mešavinu sa čokoladom i pavlakom i ponovo umutite. Dodajte vanilin šećer, mešajte dok ne dobijete gladak krem.

Dodajte želatin koji ste rastvorili u malo hladne vode i rastopili na pari ili u mikrotalasnoj. Promešajte.

Prekrijte dno i zidove kalupa za kolač ili terin providnom folijom. Stavite pola krema i ravnomerno rasporedite. Natopite piškote sirupom od malina i stavite ih odozgo. Poređajte malo jagoda. Prekrijte ostatkom krema i poravnajte. Stavite terin u frižider bar na 4-5 sati.

Procedite sos od malina od mrvica piškota. Rastvorite želatin u malo hladne vode i istopite ga na pari ili u mikrotalasnoj. Pomešajte ga sa sosom od malina. Ostavite da se ohladi i blago stegne da biste dobili glazuru.

U duguljastom ravnom tanjiru okrenite terin s piškotama nadole. Sklonite foliju i prelijte glazurom. Odozgo poređajte sveže voće koje vam je ostalo.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati