Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

11. 02. 2014.

Ispecite predivan hrskavi hleb po receptu Lorekjn Paskal

Lorejn Paskal, čuvena kuvarica osmislila je recept za hleb koji se ne mesi, već samo umeša i stavi u rernu da se peče.

Ispecite predivan hrskavi hleb po receptu Lorekjn Paskal

Za pripremu ovog hleba biće vam potrebni sledeći sastojci:

  • 225 g belog brašna
  • 225 g integralnog brašna
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika meda
  • 1 kesica instant kvasca
  • 300 ml tople vode
  • malo mleka
  • desetak kockica leda

Uzmite sito i prosejte integralno brašno, a krupna zrna sačuvajte za kasnije. Dodajte belo brašno, toplu vodu, med i so i kvasac i dobro promešajte varjačom. Oblikujte hleb i stavite ga na tepsiju u kojoj ćete ga peći (obavezno stavite pek papir) i pokrijte ga čistom krpom. Neka bude na toplom mestu, pored peći ili ringle sat vremena da se lepo digne. Nakon toga premažite ga mlekom i pospite krupnim zrnevljem koje vam je ostalo od integralnog brašna. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, 30 -40 min. U rernu ubacite kockice leda dok se peče hleb kako bi kora bila hrskava i sjajna.

Prijatno!

 

Izvor: Pressonline

Tagovi

Komentari (1)

ostavi komentar
brasnar [neregistrovani]
 [11.02. 2014., 14:31]

mlinar

jel brasno od fidelinke?

Odgovori
Vidi odgovore

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati