Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

22. 02. 2014.

Tajna savršeno prženih jaja na oko

Tajna savršeno prženih jaja na oko.

Tajna savršeno prženih jaja na oko

Sigurno znate da se mnogi prilikom pravljenja jaja na oko služe tehnikom stavljanja poklopca preko tiganja kako belance ne bi zagorelo, a žumance se dobro ispeklo.

Ipak, prema pisanju sajta thekitchn.com postoji još jedan trik. Nakon što zagrejete ulje u tiganju i razbijete nekoliko jaja, sačekajte da počnu da se prže. Nakon toga u tiganj ulijte malo vode, svega jednu do dve čajne kašičice. Nakon toga poklopite tiganj i pržite dok žumance ne bude više sirovo.

Na taj način jaja neće biti suva, a vodena para će dati potrebnu mekoću i konzistentnomst. Međutim ako baš volite hrskave ivice jaja na oko, ovaj trik vam se baš i neće svideti, jer zbog vodene pare belanaca se neće jače zapeći i postati hrskava.

Izvor: Tportal

Tagovi

Komentari (2)

ostavi komentar
vladan [neregistrovani]
 [22.02. 2014., 23:19]

obozavalac

ja volim da umacem hleb u zumance tako da recept nije za mene, mislio sam da ce saveti biti kreativniji

Odgovori
Vidi odgovore
Frakson [neregistrovani]
 [22.02. 2014., 13:55]

Da i onda enterokolitis

Ako ga ne upržite ne gine vam wc.

Odgovori
Vidi odgovore

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati