Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

03. 03. 2014.

Bavarski đevrek

Za đevrekčiće kao iz pekare!

Bavarski đevrek
Sastojci:

Za testo:
  • 1 kg brasna tipa 400 meko
  • 1 sveži kvasac 50gr
  • 2 male kašičice soli
  • 1 velika kašika šećera
  • 1 žumance
  • 5 kašika ulja
  • 350 ml tople vode

Za kuvanje djevreka:

  • 2 litra vode
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika šećera
  • 1 kesica sode bikarbone

Za premazivanje djevreka: 

  • 1 belance
  • susam, kim ili krupna morska so (po želji)

Priprema: Od navedenih sastojaka umesiti testo i pustiti da nadođe. Nadošlo testo premesiti i razviti na prst širine. Čašom vaditi krugove, pa krugove u sredini malim čepom probušiti. Ostaviti đevrekčiće da nadođu 20 minuta.

Zatim na ringlu staviti šerpu sa vodom, dodati so, šećer i sodu bikarbonu. Đevreke ubaciti u kipuću vodu i kuvati sa obe strane oko 2 minute. U tepsiju staviti pek papir i složiti skuvane đevreke. Premazati ih belancetom, posuti sa susamom ili kimom i krupnom morskom solju.

Peći na 200 stepeni oko 25 minuta.

Prijatno!

Izvor: tortekolaci.com

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati