Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

17. 03. 2014.

Fini mirisni posni medenjaci

Čak iako ne postite, ove kolačiće ćete voleti jer su izuzetno ukusni, a lako se prave.

Fini mirisni posni medenjaci

Za posne medenjake biće vam potrebni sledeći sastojci:

- 4 kašike šećera

- 3 kašike meda

- 100 ml vode

- 100 ml ulja

- 400 g mekog brašna

- 1 kašičica cimeta

- 1/2 kašičice mlevenog đumbira

- 1 prašak za pecivo

Sipajte u šerpu ulje, vodu, med, šećer i zagrejte do ključanja ali pazite da ne prokuva. Zatim dodajte brašno sa začinima. Promešajte i ostavite da se prohladi. Možete vaditi testo kašičicom i postavljati na pek papir, a možete i razvaljati testo i vaditi kalupima oblike po želji.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko deset minuta.

Prijatno!

Izvor: Pressonline

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati