Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

20. 03. 2018.

Posna salata od tunjevine i zelenih maslina

Osvežavajuća, lagana salata koja će vam savršeno „leći“ onda kada ste lenji da pripremite nešto „ozbiljno“, a ipak želite lep obrok.

Posna salata od tunjevine i zelenih maslina

Sastojci:

- 250 g tunjevine iz konzerve

- 300 g paradajza

-  100 g zelenih maslina

- 100 g crnog luka

- 50 g krutona

- 1 glavica zelene salate

- 1 čen belog luka

- so, bosiljak, peršunov list

- 1 kašika maslinovog ulja

Priprema: Tunjevinu ocediti od viška ulja. Paradajz iseći na kriške, zelenu salatu na tračice, a masline i luk sitno iseckati. Dodati krutone (kockice prepečenog tosta), začiniti bosiljkom i dobro promešati. Salatu ukrasiti peršunovim listom.

Prijatno!

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage