Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

21. 12. 2017.

Pancerote filovane sosom od mlevenog mesa

Ima li nekog ko ih ne voli!? Recept nije toliko jednostavana, ali vredi truda! Uživaćete u ovim slanim zalogajčićima!

Pancerote filovane sosom od mlevenog mesa

Foto:recepti.com

Sastojci za testo:

- 700 g brašna

- 250 ml mleka

- 250 ml tople vode

- 100 ml ulja

- 1 kašika šećera, 2 kašičice soli

- 1 kockica kvasca

Sastojci za fil:

- 500 g mešanog mlevenog mesa

- 1 glavica crnog luka

- 1 kašika kisele pavlake

- 1 jaje

- biber, biozačin, ulje

Priprema:

Testo: U toploj vodi sa dodatkom jedne kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, toplo mleko, ulje, šećer, so i pripremljeni kvasac. Zamesiti mekše testo. Ako je potrebno dodati još brašna. Ostaviti testo da naraste.

Fil: Iseckati sitno glavicu crnog luka. Na malo ulja staviti da se dinsta. Dodati mleveno meso i, po ukusu, posuti biberom i biozačinom. Na tihoj vatri dinjstati dok se meso ne isprži. Ostaviti da se ohladi. U ohlađeno meso, dodati kiselu pavlaku i jaja. Sve dobro promešati.

Nadošlo testo prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu. Razviti u obliku kruga i velikm modlom za krofne vaditi krugove. Na polovini svakog kruga staviti kašiku fila, preklopiti testo, pa viljuškom pritisnuti ivice da se ne odlepe. Tako pripremljene pancerote, poređati u pleh preko pek papira. Ostaviti da malo narastu. Naraslo testo premazati mešavinom žumanceta i mleka. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni.

Izvor: recepti.com

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage