Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

31. 10. 2017.

Pljeskavice sa sosom od piva

Ukusno jelo na malo drugačiji način.

Pljeskavice sa sosom od piva

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

2 glavice crnog luka
čen belog luka
1/2 ljute papričice
pola veze peršuna
500 g mlevenog junećeg mesa
jaje
2 kašike prezli
so, biber
2 kašike ulja
2 seckane glavice crvenog luka
100 ml tamnog piva
150 ml juneće supe (od kocke)

Priprema:

1. Iseckati crni i beli luk. Očistiti papričicu od ljutih semenki i iseckati je na sitno. Peršun takođe oprati i iseckati.

2. Izmešati meso sa seckanim crnim i belim lukom, peršunom i papričicom, zatim dodati jaje, prezle, so i biber. Od mase navlaženim rukama napraviti oblik pljeskavice.

3. Zagrejati ulje u tiganju i ispržiti pljeskavice sa obe strane. Izvaditi pržene pljeskavice i ostaviti ih na toplom.

4. Crveni luk iseckati sitno i propržiti na masnoći od prženja pljeskavica, pa naliti pivom i supom. Ukuvati na srednjoj temperaturi, posoliti i pobiberiti. Servirati pljeskavice prelivene sosom od piva. Kao prilog idu krompir pire i dinstano povrće.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage