Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

22. 11. 2017.

Španska Gaspaćo čorba

Donesite Španiju na svoju trpezu...

Španska Gaspaćo čorba

Foto:blic magazin

POTREBNO JE:

2 kašike ulja, 2 kašike brašna, 4 kašike paradajz pirea, 6 dl jogurta, 2 glavice crnog luka, 3 jaja, 3 veća paradajza, 3 babure, 150 g praške šunke, 2 ljute papričice, 2 kriške hleba, 1 l vode.


PRIPREMA:

Od ulja i brašna upržite blagu zapršku. Ohladite je. Dodajte hladnu vodu, lagano mutite i ostavite da provri. Dodajte paradajz pire, posolite po ukusu. Dodajte jogurt i čorbu dobro ohladite u frižideru. Zatim u posebne činije sitno seckano pripremite: crni luk, tvrdo kuvano jaje, paradajz, babure, šunku, krastavce, ljute paprike i prženi hleb. Čorbu služite hladnu, a svaki gost prema ukusu i nahođenju po čorbi posipa šta želi.

Izvor: Blic magazin

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage