Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
Najukusniji mus od čokolade
Za savršen čokoladni mus važno je strpljenje - pre nego što ga poslužite, mora da odstoji najmanje četiri sata u frižideru. Biće teško čekati, ali je zato uživanje u ukusu zagarantovano! Prijatno!

Foto:stvarukusa.rs
Sastojci:
- 4 rebra mlečne čokolade
- 2 rebra gorke čokolade
- 2 žumanca
- pola kašičice kakaoa u prahu
- 5 kašičica šećera
- 100 ml slatke pavlake (po želji i manje)
Priprema: Izlomljenu čokoladu rastopite na pari. U posebnoj posudi pomešajte žumance, kakao, 4 kašičice šećera i pola kašike slatke pavlake. Tome lagano dodajte istiopljenu čokoladu, pa prokuvajte na srednje jakoj vatri, stalno mešajući 2-3 minuta. Stavite u frižider da se ohladi.
Pomešajte preostali deo pavlake i kašičicu šećera dok smesa ne bude srednje gustine. Zatim tu smesu izmešajte polako sa smesom od čokolade. Rasporedite u male čašice i držite u frižideru bar 20 minuta pre posluživanja. Ukrasite rendanom belom čokoladom, jagodama, višnjama ili malinama. Prijatno!
Izvor: stvarukusa.rs
Nema komentara.