Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

03. 05. 2018.

Neodoljive tufahije

Od stare Persije do dana današnjeg uvek aktuelne... TUFAHIJE!

Neodoljive tufahije

Foto:coolinarika.com

Sastojci:

- 8 jabuka (oko 1,5 kg)

- 200 g šećera

- 80 g oraha

- jedno belance

- jedan limun

- jedan šlag

- 1 l vode

- 2 kesice vanilin šećera

Priprema:  Operite i ogulite jabuke, izdubite im sredinu, a kore sačuvajte. Jabuke staviti u provrelu vodu kojoj ste prethodno dodali 50 g šećera, 1 vanilin šećer i limunov sok.

Kuvane jabuke izvadite, a u istu vodu stavite preostali šećer i kore od jabuka. Kad sirup prokuva, procedite ga i ostavite neka se ohladi. 

Kuvane jabuke koje ste napunili mešavinom umućenog belanca u sneg, mlevenih oraha i vanilin šećera poslažite u tepsiju i pecite 15 minuta na 180°C. Pečene jabuke izvadite i prelijte toplim sirupom.

Pre posluživanja na tufahije stavite po kašiku šlaga.

Prijatno!

Izvor: coolinarika.com

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati