Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

22. 09. 2017.

Zapečena piletina sa šampinjonima

Odličan ručak koji će obradovati sve ukućane i dobro ih zasititi! Pritom, jednostavan i lak za pripremu!

Zapečena piletina sa šampinjonima

Sastojci:

- 700 gr pilećih filea

- 500 g svežih šampinjona

- 150 g pavlake

- glavica crnog luka

- 2 češnja belog luka

- senf

- brašno

- ulje

Priprema:

Crni i beli luk izdinstati na 1 dcl ulja, zatim dodati sitno iseckane šampinjone i dinstati ih 15 minuta na umerenoj temperaturi. Kada omekšaju, skinuti ih sa vatre i dodati pavlaku.

Pileće meso posoliti, premazati senfom, uvaljati u brašno i pržiti na zagrejanom ulju, sve dok ne porumeni sa obe strane, otprilike 5 minuta. U vatrostalnu ili običnu tepsiju istresti smesu od šampinjona, preko poređati filete, malo ih utisnuti u smesu, i peći na prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni još dvadesetak stepeni. Prijatno!

Izvor: maminajela.com

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage