Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

23. 11. 2017.

Čips iz mikrotalasne

Čips je jedna od najpopularnijih grickalica na svetu. Većina nas će posegnuti za kesicom čipsa u prodavnici, ali možete da napravite i domaći - to je zdrava i podjednako ukusna alternativa.

Čips iz mikrotalasne

Foto:stvarukusa.rs

Vruć, ukusan, neodoljiv čips za samo par minuta u vašoj kuhinji!? Da, moguće je! Bacite se na brzu pripremu kolutića od krompira i zavalite se u udobnu fotelju uz omiljeni seriju i punu činiju domaćeg čipsa!

Sastojci:

- 2, 3 manja krompira (u obzir dolaze i mladi krompirići)

- so, ulje, biber

Priprema:

Pri kupovini birajte što manje krompire. Narežite krompir na što tanje kolutove. Poređajte na tanjir, i na svaki kolutić pospite kap, dve ulja (najbolje maslinovog), soli i bibera po želji. Stvite u mikrotalasnu na 2-3 minuta. Potom izvadite, okrenite ih na drugu stranu, vratite u mikrotalasnu i ponovo pecite 2-3 minuta, sve dok ne dobiju zlatkastu boju. Neka se malo prohlade, pa navalite! :) 

Savet: Možete ga jesti uz tartar sos, tzaziki salatu, preliv od belog luka, sa paradajz sosom...

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage