Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

10. 05. 2018.

BRZA I PREUKUSNA: Snikers torta koja se ne peče

Idealna letnja poslastica jeste ona oko koje nema mnogo muke i ne oduzima puno vremena - dakle nema pečenja ni kora, a ipak je neodoljivo ukusna, kremasta i sočna. Snikers torta je baš takva. Ako volite ove popularne čokoladice, budite sigurni da će ovaj dezert osvojiti vaše srce! Prijatno!

BRZA I PREUKUSNA: Snikers torta koja se ne peče

Foto:zadovoljna.hr

Sastojci: 

 - 5 žumanaca

- 5 belanaca

- 5 kašika šećera

- pola l slatke pavlake

- 300 g neljuštenog kikirikija

- 150 g čokolade za kuvanje

- maslac, mleko 

Priprema:

1. Žumance miksajte sve dok ne dobijete smesu, pa posudu sa žumancima stavite iznad pare na najmanje 4 minuta, uz neprestano mešanje. Skinuti sa pare, ostaviti da se ohladi malo.

2. U međuvremenu umutite slatku pavlaku u sneg. Belanca takođe istucite u čvrst sneg, pa u njih neizmenično dosipajte kašiku pavlake, kašiku šećera i kašiku žumanaca. Sve vreme balgo mešajte mikserom. Nastavite sa dodavanjem sve dok potrošite sve sastojke i dok se svi ne sjedine. Dobijenu smesu ostavite u frižideru desetak minuta, da se ohladi.

3. U međuvremenu očistite kikiriki od ljuske i jednu trećinu lagano istucite na sitne komadiće, a ostatak sameljite. Čokoladu izlomite na kockice i stavite na paru da se rastopi, a kada omekša dodajte malo maslaca i 2 kašike mleka kako bi dobili čokoladnu glazuru. 

4.
 Krenite sa slaganjem slojeva torte - na dno kalupa za tortu stavite trećinu mlevenog i usitnjenog kikirikija, preko tog sloja namažite trećinu pripremljene kreme, ponovo stavite sloj kikirikija i preko njega kašikom stavite trećinu rastopljene čokolade. Ponovno namažite krem, preko nje stavite tanki sloj čokolade, najbolje je šarati pomoću kašike, nastavite sa slojem krema, i potom posipajte preostalim kikirikijem. Na kraju prošarajte s čokoladnom glazurom i po želji ukrasite sa par kikirija.

5. Tortu stavite najmanje na šest sati u zamrzivač.

 

Izvor: Zadovoljna.hr

Tagovi

Komentari (1)

ostavi komentar
Voće [neregistrovani]
 [26.07. 2014., 22:03]

Zaboravljeni sastojak

Dijabetes

Odgovori
Vidi odgovore

Ostavi komentar

antiRobotImage