Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

21. 05. 2018.

HRSKAVO I SLATKO: Zapečeno voće sa puslicom

Slasno voće "sakrilo" se ispod hrskave kore.

HRSKAVO I SLATKO: Zapečeno voće sa puslicom

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

  • 3 zrele nektarine
  • 400 g kupina
  • kašičica maslaca za podmazivanje pleha
  • 4 kašika šećera

Za puslice odozgo:

  • 4 belanceta
  • 4 kašike šećera
  • po želji -100 g kokosovog brašna ili malo seckanih badema 

Priprema:

1. Zarezati krstasto nektarine, ubaciti ih na kratko u kipuću vodu. Odmah stavitipod mlaz hladne vode. Oljuštiti nektarine i iseći ih na kriške. Oprati kupine.

2. Zagrejati rernu i ubaciti posudu za pečenje na kratko. Namazati je maslacem.

3. Umutiti mikserom belanca. Dodavati šećer tokom mućenja, malo po malo. Na kraju umešati pažljivo i kokosovo brašno.

4. Rasporediti voće po posudi za pečenje i posuti šećerom predviđenim za voće. Premazati kolač umućenim belancetom. Peći u rerni 15 minuta, a ako puslica počne da tamni, trebalo bi sve pokriti alu-folijom.

5. Ukoliko želite, možete se poigrati, i odlućiti se za još neko voće poput banana, jagoda, malina, jabuka, krušaka, kajsija...

PROČITAJTE JOŠ:

I TO SU IZMISLILI: Da li ste za sladoled koji menja boje?

OMILJENA POSLASTICA NAŠEG DETINJSTVA: Brzi recept za galete!

PRSTE DA POLIŽEŠ: Domaća marmelada od lubenice

 

Izvor: Stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati