Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

25. 04. 2018.

Njoke sa paradajzom

Lagan obrok s njokama i paradajzom je idealan izbor za večeru ili ručak.

Njoke sa paradajzom

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

800 g gotovih njoka
so
crni luk
2 čena belog luka
kašika maslinovog ulja
600 g mini-paradajza
so, mleveni biber
2–3 kašike pesto sosa sa bosiljkom
30 g maslaca
nekoliko listića bosiljka

Priprema:

1. Njoke skuvati u posoljenoj vodi, ocediti i ostaviti na toplom.

2. Očistiti crni i beli luk, pa ga iseckati na kockice. U tiganju zagrejati maslinovo ulje, pa na njemu prodinstati luk. Mini-paradajz oprati, očistiti i dodati mešavini sa lukom, a zatim sve zajedno dinstati. Pikantno posoliti i pobiberiti, a zatim

umešati pesto od bosiljka.

3. Maslac zagrejati u drugom tiganju, pa dodati njoke i kratko ih izdinstati. Umešati paradajz,posoliti i pobiberiti. Njoke u sosu od paradajza servirati na tanjire i jelo dekorisati po želji.

 

 

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage